Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Ik heb op verjaardagen altijd genoeg te vertellen’

‘‘Met de producten die we hier maken, kun je alle kanten op’, stelt Mats Meulemans, engineer bij Variopool. ‘Het leuke is dat iedereen beweegbare zwembadbodems kent, maar niet precies weet wat je er nu eigenlijk mee kunt en hoe groot Variopool eigenlijk is. Veel mensen beseffen zich niet wat er allemaal bij komt kijken; of het nu de bodem voor een Olympisch zwembad of het buurtzwembad is. Ja, ik heb op verjaardagen altijd genoeg te vertellen.’

‘Voor mij was al snel duidelijk dat ik ook na mijn afstuderen bij Variopool wilde blijven. Je bent echt onderdeel van het bedrijf en krijgt alle ruimte om zelf met ideeën aan de slag te gaan.

Variopool stimuleert stagiairs mee te denken met vraagstukken. Vanuit de klant, maar ook word je gevraagd kritisch naar bestaande producten en processen te kijken. Wat zou jij doen? Hoe maken we onze producten beter? Hiervoor worden haalbaarheidsstudies uitgevoerd – vaak door een projectteam van stagiairs. Uiteindelijk is alles mogelijk, maar is het praktisch én tegelijkertijd realistisch?

Wat begon als idee, is nu uitgevoerd

Voor mijn afstudeerstage van de studie werktuigbouwkunde ben ik, samen met een projectteam, met een klantvraag aan de slag gegaan. Kunnen we in één zwembad meerdere watertemperaturen creëren? In de vorm van een geïntegreerde, flexibele klapwand in de beweegbare bodem hebben we hier een oplossing voor gevonden.

Wat begon als een idee, is uiteindelijk tot uitvoer gebracht. Dat is het leukste aan m’n werk. Je tekent niet alleen iets uit, maar ziet het ook werkelijkheid worden: van tekentafel tot volwaardig eindproduct.

We maken hier, feitelijk gezien, één product. Maar je kunt er alle kanten mee op. Vanuit klanten krijg je elke keer een nieuwe uitdaging voorgeschoteld, zodoende is elk project uniek. En juist daarom heb ik het hier onwijs naar m’n zin!’

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan