Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Jade is triagist bij Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland

TTriagisten werken op een huisartsenpost. Deze mensen krijg je als eerste aan de lijn als je buiten kantoortijden met spoed zorg nodig hebt van de huisarts. Met zogeheten triage beoordeel je de vraag van de patiënt: je bekijkt de ernst en spoed van de hulpvraag. Jade is toevallig in dit beroep gerold.

Nadat ze stage liep op de huisartsenpost, was ze verkocht. “Ik had nooit verwacht de huisartsenzorg zo leuk te vinden. Geen dag is hetzelfde en dat houdt het voor mij interessant. Het werk zelf vind ik uniek en heel uiteenlopend. De ene keer is er een telefoontje met grote spoed, dan krijg je iemand die geestelijk in de knoop zit en daarna weer een adviesvraag over het nemen van paracetamol. Het is nooit saai en elke dienst leer je weer nieuwe dingen. Zeker als je kritische vragen aan de huisartsen stelt. Het puzzelen en er samen uitkomen met patiënten vind ik heel uitdagend.”

Jade heeft de volgende opleidingen gevolgd: Doktersassistente, triagist en spreekuurondersteuner huisartsenzorg. 

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.