Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Projectleider zijn in de horeca- en recreatiesector in coronatijd, hoe doe je dat?

HHoreca en recreatie zijn een belangrijke bron van inkomsten in de Kop van Noord Holland. Met zijn uitgestrekte stranden, zeeën van ruimte én het eilandgevoel van Texel kiezen veel mensen niet voor niets voor een recreatief verblijf in de Kop. En hoe mooi is het om daar een bijdrage aan te mogen leveren als projectleider Leisure. Plannen maken om de verbindingen tussen onderwijs, overheid en werkgevers te versterken, plannen maken om werknemers te verleiden om in de Kop te komen werken. Mooi werk, totdat corona roet in het eten gooit en de hele horeca- en recreatiesector op slot is gegaan. Het gevolg? Werkgevers zijn (terecht) alleen maar druk met overleven en scholen richten hun aandacht vooral op het zoeken naar manieren om toch les te kunnen blijven geven. Wat doe je dan?

Is het glas half vol of half leeg?

Half vol natuurlijk, want kansen blijven er zeker in deze sector. Zo heb ik suggesties gedaan voor goede voorbeelden voor OpKop.nl, de promotiesite van de Kop van Noord Holland. En is de planning aangepast van een prachtig Leisure magazine dat klaar ligt voor verspreiding. Zodat we daar eind van het jaar goede sier mee kunnen maken en mensen laten zien hoe mooi en veelzijdig werken in de horeca én recreatie is. En dan is er nog het plan om een variant van de Texel Academy uit te rollen in de rest van de Kop. Ook dat schuift even door, maar dat geeft wel de ruimte om het goed voor te bereiden. Want een totaalaanbod van leren (voor kok of gastheer/vrouw), werken en wonen is uniek om geïnteresseerden uit geheel Nederland naar de Kop te halen. Dat bewijst de Texel Academy inmiddels voor het tweede jaar op rij. Daar is in coronatijd zelfs alles uit de kast gehaald om de leerlingen toch hun examen te kunnen laten doen. Complimenten aan iedereen die daar zijn bijdrage aan levert.

Kansen blijven er zeker in deze sector

En zo kom je ook een stille periode door. En gaan vanaf 1 juni de deuren van horeca en vakantieparken stapsgewijs weer verder open. Met misschien wel een meer dan drukke tijd op komst. Want veel mensen zullen in Nederland hun vakantie gaan zoeken en boeken, nu het buitenland nog dicht zit. En dan is de Kop van Noord Holland wel een hele goede plek om heen te gaan.

Edmar Voeten, projectleider Leisure voor Match2020

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan