Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Ronan is backend developer bij BitPuma in Den Helder

AAls backend developer maak je de ‘backend’, oftewel achtergrond, van de website. Je zorgt ervoor dat alle knoppen de juiste dingen doen en de juiste data wordt getoond en verwerkt. De ‘frontend’, voorkant, van een website hoort daar niet bij, al kun je je ook in beide beroepen specialiseren. Ronan heeft zijn droombaan gevonden.

“Van kleins af aan heb ik al de droom om mijn eigen applicaties, games en producten te ontwikkelen en dat is gelukt. Programmeren is niet even leuk voor iedereen, maar wel echt de moeite waard om te proberen als je nog niet weet wat je wilt doen. Er is namelijk altijd vraag naar mensen binnen deze sector. Ik hou ervan dat ik toffe projecten kan realiseren waar mensen écht iets aan hebben en ook écht gebruiken. Het is zo gaaf om na een tijdje in te loggen op een applicatie en het vervolgens helemaal vol te zien zitten met data. Dat laat zien dat het veel gebruikt wordt.”

Ronan heeft de volgende opleiding gevolgdMBO Applicatie- en Mediaontwikkelaar niveau 4

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.