Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Wereldwijd OK’s uit de polder

Interflow B.V., producent van cleanrooms in Wieringerwerf, ontwikkelde afgelopen voorjaar tijdelijke intensive care-units. Units die snel te bouwen zijn om zo intensive care-afdelingen te ontlasten. Resultaat van creatief denken in coronatijd.

Interflow maakte de afgelopen drie jaar een extreme groei door. Als onderdeel van BAM Bouw en Vastgoed en met 5500 vierkante meter productieruimte, 100 medewerkers en een omzet van 21 miljoen is het een meer dan serieuze speler in de wereld van de cleanrooms voor de gezondheidszorg, farmacie en (hightech) industrie. Complete operatiekamercomplexen en productieruimten voor de ontwikkeling van medicijnen en computerchips óf voor plantveredeling, vinden hun bestemming over de hele wereld. “Mede doordat we technologypartner zijn van ASML, voor wie we wereldwijd modulaire cleanrooms bouwen. Daar ben ik supertrots op”, zegt algemeen directeur Alex Jansen. 

We zijn vooral goed in datgene wat je niet ziet: de beheersing van deeltjes door middel van luchtstromen en de filtrering van lucht

Deeltjes
Cleanrooms zijn zuivere werkomgevingen waar voor de bescherming van mens en/of product schone lucht een absolute must is. Interflow heeft op dat gebied alles in eigen huis: van advies, ontwerp, productie, realisatie, tot beheer en onderhoud, plus een eigen validatie- en meetdienst. Wandpanelen en kasten worden in Wieringerwerf op maat gemaakt en op locatie als bouwpakket in elkaar gezet, compleet met voorzieningen voor elektriciteit en luchtbeheersing. “We zijn vooral goed in datgene wat je niet ziet: de beheersing van deeltjes door middel van luchtstromen en de filtrering van lucht”, zegt Alex. “Lucht bevat onnoemelijk veel deeltjes, zoals stof, huidcellen en textielvezels. Elk deeltje, hoe minuscuul ook, kan in sommige werksituaties een probleem vormen. In een operatiekamer bijvoorbeeld, als er bacteriën met deeltjes meekomen. Of in de hightech industrie: één stofdeeltje op een microchip is funest. Door luchtstromen te reguleren en lucht te zuiveren, voorkom je dat.”

Intensive care-units
De intensive care-units die Interflow afgelopen voorjaar samen met een architectenbureau ontwikkelde, kunnen de druk op de ziekenhuizen in deze coronatijd flink verlagen. De units zijn in te bouwen in bijvoorbeeld sporthallen of grote ruimtes van ziekenhuizen, hebben plek voor tien IC-bedden en staan compleet op onderdruk, waardoor het virus niet buiten de units terechtkomt. Interflow bouwt ze binnen 4 tot 6 weken. Dat is snel, want doorgaans staat er voor de doorlooptijd van de benodigde techniek al een maand of 3, 4. “Wij bouwen ventilatoren in die we normaal gesproken voor microbiologische veiligheidswerkbanken gebruiken en kunnen daardoor sneller leveren”, zegt Alex.

Mensen uit de Kop van Noord-Holland weten wat werken is

Banenmarkt
De mentaliteit in de Noordkop maakt Wieringerwerf voor Interflow een goede thuisbasis. “Mensen uit de Kop van Noord-Holland weten wat werken is”, zegt Alex. Van de huidige medewerkers trok een aantal ooit voor studie weg uit de Noordkop, maar ze kwamen daarna heel graag weer terug en vonden een mooie baan bij Interflow. “Het gaat hier om vakkennis, inhoud en passie. In een familiebedrijfscultuur, waar je zelf je verantwoordelijkheid kunt pakken. Kom gewoon eens kijken bij de banenmarkt, die we 2 à 3 keer per jaar organiseren en ontdek door welk onderdeel van het bedrijf je gegrepen wordt.”

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.