Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Koop lokaal, leuke stalletjes en andere hulpinitiatieven in de Kop

DDe een stimuleert het kopen bij lokale ondernemers, de ander brengt in kaart welke leuke stalletjes er allemaal langs de weg staan. En weer andere websites proberen vraag en aanbod van hulp bij elkaar te brengen. Tijdens de coronacrisis zijn er verschillende initiatieven opgestart om samen sterk te blijven.

Aan het begin van de crisis is de Facebookgroep ‘Koop Lokaal’ in Den Helder opgericht. Hierop laten ondernemers in de gemeente zien wat zij te bieden hebben, en delen klanten hun aankopen bij hun favoriete zaken. Lekkere hapjes, kleding of andere boodschappen.

In het verlengde hiervan heeft Citymarketing Den Helder een overzicht van alle horecazaken waar mensen kunnen afhalen en producten kunnen laten bezorgen. Je  kunt op deze site ook zien bij welke winkels je eventueel een afspraak kunt maken om privé te winkelen of welke winkelier bezorgt.

Medewerkers van de gemeente Schagen gaven zelf ook een impuls aan haar lokale winkeliers. Ambtenaren kochten een pakket met nuttige en vrolijke producten van ondernemers uit Schagen en stuurden dat als verrassing naar hun collega's. Met de oproep of inwoners uit de gemeente het initiatief volgen.

Tulpen, aardappelen en paling

Ook voor Hollands Kroon is er een overzicht beschikbaar van eetgelegenheden. Op Bezoek Hollands Kroon zijn alle afhaal- en bezorgrestaurants gebundeld, waar je normaal gesproken gewoon een hapje gaat eten. Zo heb je de luxe maaltijd toch thuis. Op deze site vind je ook waar je tulpen langs de weg kunt kopen in Anna Paulowna, aardappelen en uien in Middenmeer, knoflookproducten in Slootdorp of gerookte paling in Den Oever.

Hulpvragen en vrijwilligers

Dan zijn er nog initiatieven die hulpvragen en aanbiedingen om te helpen bij elkaar brengen. In Den Helder is men bijvoorbeeld gestart met Den Helder Helpt. Mensen die bijvoorbeeld een laptop, klusjesman of gezelschap voor ouderen zoeken, worden hierbij geholpen. En er zijn al een heel aantal succesvolle matches gemaakt. Voor de coronacrisis bestond de site Noordkop voor Elkaar al. Vrijwilligers uit de hele Kop worden onder de titel #coronahulp nu ingezet om hulp te bieden aan mensen die het nu het hardste nodig hebben. Dat kan gaan om klusjes, boodschappen doen, ondersteuning bij het gebruiken van apparatuur als laptops en iPads.

Heb jij ook een mooi initiatief dat niet mag ontbreken op deze speciale pagina van Op Kop? Neem dan contact met ons op!

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan