Overzicht
Beroepenevent Op Kop
Datum07 februari
Tijd08:30 - 19:00
LocatieDen Helder

Jongeren moeten al op jonge leeftijd keuzes maken voor opleiding en werk. Daarom heeft Op Kop een contextrijk loopbaan oriëntatie programma voor het Voortgezet Onderwijs ontwikkeld. Het Beroepenevent Op Kop is hier onderdeel van. Het Beroepenevent is een tweedaags event waarbij alle 3e-jaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs kennis maken met verschillende beroepen. Het Beroepenevent wordt de komende drie jaar (2023-2024-2025) in samenwerking met het Clusius College, Regius College, RSG Wiringherlant, Scholen aan Zee, OSG de Hogeberg en De Pijler georganiseerd. Het eerstvolgende Beroepenevent vindt plaats op woensdag 7 en donderdag 8 februari 2024.

Ben jij ambassadeur van jouw sector?

Het Beroepenevent is er om leerlingen kennis te laten maken met het werkveld van deze regio. Leerlingen maken kennis met maar liefst 50 verschillende beroepen. Er zijn vijf pleinen; techniek, zorg & welzijn, horeca & recreatie, agri en dienstverlening. Op elk plein staat tien verschillende beroepen, variërend van MBO, HBO tot WO niveau. Bedrijven bieden ook een activiteit aan die aansluiten bij het beroep, zodat leerlingen een beroep echt kunnen proberen en beleven.

Voor alle 3e-jaars leerlingen van het VONK en Regius College in Schagen, RSG Wiringherlant in Wieringerwerf, OSG de Hogeberg op Texel en Scholen aan Zee en De Pijler in Den Helder organiseren wij het Beroepenevent Op Kop. De leerlingen doen hier inspiratie op bij 50 verschillende beroepenen op vijf verschillende pleinen: agri, horeca & recreatie, techniek, zorg & welzijn en dienstverlening en ontdekken wellicht een beroep dat bij ze past.

Wil je jouw bedrijf aanmelden voor het event?

Neem dan contact op met Deborah de Graauw