Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete kansen toegevoegd aan jouw lijst.
Bekijk de leerkansen of werkkansen om ze toe te voegen.

Alle artikelen

van onze scouts

Gemeente Hollands Kroon wint de FUTURPROOF award

Gemeente Hollands Kroon is door FUTUR, het landelijk netwerk voor jonge ambtenaren, is op 23 januari 2020 uitgeroepen tot winnaar van de FUTURPROOF award. ​Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een organisatie die toekomstgericht is en werk maakt van verjonging.

Op Kop maakt vliegende start

Op Kop is live. Het platform en promotiecampagne voor het leren, werken en wonen in de Kop van Noord-Holland is vrijdagmiddag 17 januari tijdens een drukbezochte bijeenkomst gelanceerd. Zo’n 200 mensen uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs zagen in Theater de Kampanje in Den Helder hoe bestuurlijk trekker wethouder Theo Meskers de website feestelijk opende. Daarmee maakt Op Kop een vliegende start!

Bij Campingpark de Bongerd in Tuitjenhorn staat thematisering centraal: van de Stamboom tot het Klokhuis

Het park is gebouwd op de plek waar eerst een boomgaard was. En daar kunnen de duizenden bezoekers per jaar niet aan ontkomen. Vooral door die thematisering weet De Bongerd zich te onderscheiden.

Een beetje gas geven op de trekker en Niek Schaap was verkocht

​Hij was net uit de luiers. Maar dat eerste moment op de trekker, herinnert Niek Schaap zich als de dag van gisteren. “Toen de boer die naast ons huis werkt vroeg of ik niet een keer mee wilde, liet ik me dat geen twee keer zeggen. Ik mocht een beetje gas geven. Daar is het voor mij allemaal begonnen.”

FB Hout, een familiebedrijf dat als één familie functioneert

​In een tijd waar op elke afdeling wel een manager rondloopt, is FB Hout anders gaan denken. Houd de organisatie lekker plat, vinden de eigenaren, broer en zus Maik en Wendy Broersen.

Hans Verbocht heeft vanuit Utrecht zijn plekje gevonden bij Hazera Seeds

Elke dag zeventien kilometer heen, zeventien kilometer terug. Hans Verbocht doet het op de fiets. Met een grote glimlach, want bij Hazera Seeds in Warmenhuizen is hij helemaal op zijn plek. Daar is hij assistent-fytophatoloog.

Scholen aan Zee. Meer dan een goede school

Scholen aan Zee is een brede scholengemeenschap in Den Helder. Op vier locaties wordt onderwijs geboden van vmbo basis tot en met gymnasium, aan leerlingen uit een groot deel van de Noordkop. Voorzitter College van Bestuur Reinier de Voogd spreekt echter liever van een ‘verbrede’ dan van een brede school. “Wij onderscheiden ons in samenwerking.”

Danielle werd huisarts op Wieringen. "Die kans krijg je maar één keer."

Danielle Bischoff Tulleken is huisarts in het Noord-Hollandse Den Oever, op het voormalige eiland Wieringen. Na haar studie in Maastricht leek terugkeren naar de regio waarin ze opgroeide geen vooruitgang. Nu woont ze met haar vrouw Suzanne in het huis dat ooit van haar opa en oma was en wil ze nooit meer weg.

Een ROC verankerd in de regio

Deze regio verdient een eigen ROC. Dat was begin jaren ’90 de gedachte achter ROC Kop van Noord-Holland. Na een start met 1000 studenten, biedt het nu onderwijs aan 5000 studenten uit de regio én daarbuiten. Want het ROC Kop van Noord-Holland staat voor kwalitatief goed onderwijs en een persoonlijke benadering. En daarvoor maken zowel studenten als medewerkers graag de beweging richting de Noordkop.