Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Alle artikelen

van onze scouts

'Kies horeca, kies uitslapen. En nog heel veel meer.'

Marvin Zellenrath is leidinggevend gastheer bij Stadscafé Flow in Den Helder. Hij vertelt hoe hij via de opleiding als automonteur en jeugdzorg uiteindelijk toch weer belandde in de horeca. Voor hem een baan vol uitdaging, en met nog een ander voordeel: uitslapen kan ook.

Senior projectengineer en meer niet-militaire banen bij de Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is een maatschappij op zich. Naast militaire functies zijn er ook veel andere verschillende uitdagingen. In samenwerking met de Koninklijke Marine lichten we op Op Kop wekelijks een aantal vacatures uit.

Wie komt de tomaten en komkommers oogsten?

Heerlijke sappige tomaten en lekker verfrissende komkommers. Rijp om geoogst te worden bij een grote werkgever op Agriport in Middenmeer. Alleen, er zijn te weinig mensen om ze te oogsten. Liefst 150 fulltimemedewerkers zijn er nodig om die voedingswaren in de supermarkten te krijgen. Het Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord is druk bezig om de banen ingevuld te krijgen.

“Elke keer een uitdaging ‘het gevecht’ te winnen”

‘Jongejans Luchttechniek maakt afzuiginstallaties. Dit zijn grote metalen machines die ervoor zorgen dat stof en vellen van agrarische producten zoals bloembollen, uien en aardappelen worden afgezogen’, vertelt metaalbewerker Quinten van der Born over het bedrijf waar hij werkt. ‘Dit gaat om stof en vellen die tijdens de verwerking van deze producten vrij komen en direct uit de lucht gefilterd worden. Hiermee creëren wij gezondere werkomstandigheden en schonere agrarische producten.’

Werk in tijden van de coronacrisis

De arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland lijdt ook onder de gevolgen van de coronacrisis. In de ene sector is er geen werk meer voor personeel; andere branches komen juist schreeuwend handen te kort. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen zijn er verschillende initiatieven opgestart. Zodat de juiste mensen op de juiste plek aan het werk kunnen.

'De keuken is niet voor pussy’s’

Onversneden Hollandse nuchterheid, dat is Cliff Heutink in drie woorden. Als zoon van horecaondernemers stond hij al op veertienjarige leeftijd in de restaurantkeuken de afwas te doen. Vader Heutink, chef-kok, een inspirerend voorbeeld; hij won tijdens zijn loopbaan al meerdere prijzen met zijn kookkunsten. Inmiddels is zoon Cliff samen met zijn ouders eigenaar van Bourgondisch restaurant Ongder de Kukel. In vijftien jaar van afwasser naar ondernemer en kok. ‘Ik had het hier altijd naar mijn zin, verdiende hier mijn centen, waarom zou ik iets anders doen?’

‘Met een glimlach de Afsluitdijk op en neer’

‘Het is hard werken en soms lange dagen maken, zeker in de zaai-, oogst- en maaitijd. Maar ik heb het er graag voor over want de klant moet altijd op je kunnen rekenen. Mijn baan is geweldig. Als monteur bij Loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf ben ik bezig met wat ik het liefste doe: sleutelen aan trekkers en machines. Ik steek er zelfs elke dag de Afsluitdijk voor over, ik woon namelijk in Friesland.’

Technicus werktuigbouw en meer niet-militaire banen bij de Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is een maatschappij op zich. Naast militaire functies zijn er ook veel andere verschillende uitdagingen. In samenwerking met de Koninklijke Marine lichten we op Op Kop wekelijks een aantal vacatures uit.

Lascoördinator en meer niet-militaire banen bij de Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is een maatschappij op zich. Naast militaire functies zijn er ook veel andere verschillende uitdagingen. In samenwerking met de Koninklijke Marine lichten we op Op Kop wekelijks een aantal vacatures uit.