Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Alfons is campingeigenaar bij Camping Waddenzee in Westerland

EEen ondernemer of eigenaar heeft veel vrijheid, maar moet er ook voor zorgen dat al z’n zaken goed verlopen. Je moet bijvoorbeeld nadenken over je product of dienst, je bezighouden met personeel en financiën en je concurrenten voorblijven. Je kunt ondernemer zijn in verschillende beroepen. Zo heeft Alfons een camping.

“Ik heb geen opleiding in de recreatie, maar heb een technische studie gedaan. Toch miste ik in mijn vorige functies het werken met m’n handen en het buiten zijn. Bij een camping doe je heel veel verschillende dingen: van onderhoud tot groenvoorziening en even bijspringen in de receptie. Na acht jaar konden we eind 2020 onze camping uitbreiden met veertig plaatsen. Heel gaaf om het terrein helemaal nieuw in te richten met alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast vind ik contact met de gasten het leukste wat er is. Het is een uitdaging iedere gast een goede vakantie te bezorgen. Als dit lukt geeft dit niet alleen een goed gevoel, het draagt ook bij aan de prettige vakantiesfeer op onze camping.”

Alfons heeft de volgende opleiding gevolgd:  HTS Vliegtuigonderhoud

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.