Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

'Als iets goed voelt, dan ga ik er gewoon voor'

Mark Röpke is eigenaar van Strandpaviljoen Paal 17 op Texel. Een keer uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Nederland; liefst zes keer tot het beste van Noord-Holland. Ontdek zijn verhaal over de horeca.

(NB: Dit interview is afgenomen voor de coronacrisis)

Eindelijk hebben we elkaar dan te pakken. Dat ging niet heel soepel. Volgens mij ben je een drukke baas, of lijkt dat maar?

Haha… Het klopt wel dat ik druk ben. En daar kwamen de voorbije tijd nog wat stormen bij; Ciara, Dennis. Dat betekende dat we elke dag de raampartijen van ons paviljoen een keer of drie stonden te lappen. Mensen komen óók naar Paal 17 voor het uitzicht op strand en zee. Dan is wel fijn als je ook uitzicht hébt, toch?

Goed punt. En misschien vertel je met deze anekdote wel meteen iets over het succes achter je bedrijf. Paal 17 werd één keer uitgeroepen tot beste paviljoen van Nederland en zes keer tot beste van Noord-Holland. Wat is je geheim?  

Goeie vraag. Ik ben in elk geval een ondernemer die veel op gevoel doet, meer dan op cijfers en berekeningen. Als iets goed voelt, als iets me een goed idee lijkt, dan ga ik er gewoon voor. En helemaal. Ik heb een van de paviljoenen van Paal 17 bijvoorbeeld zelf ontworpen, ook daar bemoei ik me dan mee.  

Mark Röpke: 'Kiezen voor de horeca is kiezen voor avontuur. Ik kan het iedereen aanraden.'

Architect Röpke, dat beroep stond nog niet in ons overzicht.  

Dat is zo geweldig aan zelfstandig ondernemer zijn. Je kunt zoveel dingen doen. Ik heb een eigen kledingwinkel bij Paal 17, een paviljoen dat ik heb helpen ontwerpen, we maken ons eigen bier – inmiddels vijf in totaal, ik organiseer festivals en op de eerste verdieping van het paviljoen realiseerden we een Fine Dining restaurant. Als je met een goed team werkt, zoals ik, kun je echt heel veel kanten op.

Terug naar je prijswinnende paviljoen. Wat maakt een bezoek aan Paal 17 zo bijzonder?  

Voor het ontwerp hebben we naar de omgeving gekeken. Mensen komen hier voor de zee en het strand dus het paviljoen heeft grote raampartijen. Ook in het dak zit veel glas. Binnen hebben we zoveel mogelijk met duurzame materialen gewerkt. Je loopt hier over bamboevloeren, bijvoorbeeld. In elk detail zit aandacht en dat draagt bij aan de sfeer. Bovendien zetten wij in op een heel breed publiek. Je kunt hier een softijsje krijgen en een pannenkoek, maar ook een Chef’s Menu van meerdere gangen. We willen een plek zijn waar mensen terugkomen. Dat betekent constante kwaliteit bieden, altijd open zijn, ook in drukte zorgen voor een rustige, nette sfeer en ja, ik zit daar echt bovenop.          

Zou je jonge mensen een beroepskeuze binnen de leisure en horeca aanraden?

Ja. Zeker. Je kan zoveel kwijt in de horeca, de mogelijkheden zijn echt ongelooflijk. Denk er maar eens over na. Bij bijna alles wat we als mensen doen, spelen eten en drinken een rol. Praktisch alle wegen leiden op ’n manier naar horeca. Evenementen, festivals, ga maar door. De diversiteit is geweldig. Dus zonder twijfel: kiezen voor de horeca is kiezen voor avontuur. Ik kan het iedereen aanraden. 

'In elk detail zit aandacht en dat draagt bij aan de sfeer.'
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan