Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Anne is bloemist bij Pimpernel bloemen & meer in Nieuwe Niedorp

BBloemist is een populair beroep, omdat veel mensen houden van bloemen en planten. Het is een enorm afwisselend beroep waarin je al je creativiteit kwijt kunt. Als bloemist werk je in een bloemenwinkel of heb je zelfs je eigen bloemenzaak. Anne heeft een passie voor interieur, styling, bloemen & planten en is mede-eigenaar van een bloemen- en lifestylewinkel.

Je moet veel weten van verschillende soorten bloemen en planten. Ook is het belangrijk dat je weet welke planten en bloemen het best geschikt zijn voor een specifieke gelegenheid. “Geen dag is hetzelfde! Iedere dag is een uitdaging. Er zijn zoveel mooie dingen die ik meemaak. Het zijn wel vaak dagen van uitersten. De ene dag maak je trouwboeketten en doe je de styling voor een bruiloft, de dag erna maak je een rouwstuk voor een begrafenis. Maar het is wel altijd enorm dankbaar werk.” 

Anne heeft de volgende opleiding gevolgd: Hout & meubileringscollege, bloem & design

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.