Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Anouk is verpleegkundige bij Woonzorggroep Samen

Het beroep verpleegkundige is onmisbaar! Als verpleegkundige geef je dagelijkse verpleegkundige zorg en ondersteuning: van het toedienen van medicijnen tot het aanleggen van een infuus.

Anouk volgt de opleiding tot verpleegkundige. Ze loopt stage bij een kleinschalige woning voor mensen met dementie. “Mensen verzorgen en helpen op een moment dat zij dit zelf niet meer goed kunnen is echt mooi werk. De dankbaarheid die je van zowel de zorgvragers als de familie krijgt, is het mooiste en leukste wat ik meemaak op mijn stage. Ik heb voor de zorgsector gekozen, omdat ik het leuk vind om met mensen te werken en ik mensen graag wil helpen. Als verpleegkundige help je mensen op een moment waarop ze heel kwetsbaar zijn en dat vind ik mooi aan dit beroep. Mijn ouders werken ook allebei in de zorg en daardoor is mijn interesse in dit vak gewekt. Deze stage zie ik als een opstap naar mijn droombaan als verpleegkundige op de spoedeisende hulp of misschien wel op de ambulance. Mijn hart ligt in ieder geval bij de zorg!”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.