Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Arjan is monteur landbouwmachines bij Mechanisatiebedrijf J. van der Sluis

Het beroep monteur is misschien wel één van de belangrijkste beroepen dat er bestaat en is zeer breed. Een monteur wordt meestal gezien als allround vakman of vakvrouw, die technisch inzicht en kennis heeft.

Je hoeft niet van alle apparaten, machines of installaties verstand te hebben, omdat er ook verschillende specialisten bestaan binnen de technieksector. Zo is Arjan monteur landbouwmachines. “Techniek is nooit uitontwikkeld, dus ik leer elke dag nieuwe dingen. Ik werk aan motoren en overbrengingen, metaalbewerking en elektra-/diagnosewerk. Ik raad dit beroep zeker aan, omdat je meer leert dan alleen het sleutelen op zich, en omdat je aan veel grote en diverse machines werkt die vol zitten met techniek. Het is heel gaaf om aan die grote machines te werken en ze te repareren. Dit was voor mij ook de reden om in de agrarische techniek te gaan werken.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.