Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Betaald krijgen én leren, beter kan bijna niet’

‘‘Techniek heeft me altijd aangesproken. Die interesse is ontstaan doordat ik vaak met mijn vader aan het sleutelen was, bijvoorbeeld het ‘repareren’ van brommers', herinnert Luuk Genet, leerling constructiebankwerker zich. 'Na vmbo kader op het Regius College te hebben afgerond, wilde ik meer met m’n handen gaan doen. Het leerwerktraject van Tetrix Techniekopleidingen sluit daar perfect op aan.’

P. Smit BV in Den Helder was mijn eerste stagebedrijf. Dat beviel zo goed dat ik hier nu ook mijn tweede stage loop. Uiteindelijk hoop ik hier een baan te krijgen. Het is lekker dichtbij Breezand, waar ik woon. Maar belangrijker vind ik dat het werk leuk is.

Je verdient als leerling iets meer dan het minimumloon. Dat is prima want veel waardevoller is dat ik elke dag blijf leren. En daar krijg ik nog voor betaald ook. Hier maken en repareren we alles van metaal, rvs, duplex en aluminium.

P. Smit is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven die in de offshore werken. Zeg maar bedrijven die vooral op zee actief zijn. Ik kom echt overal. Vandaag werk ik in de loods aan een catamaran voor de Koninklijke Marine en morgen kan ik zo twee weken bij een klant worden geplaatst; buiten in de haven, op een schip of werken aan installaties van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Met collega's iets moois maken is het gaafste dat er is

Als je naar ‘buiten’ gaat voor een klus, moet je het echt met z’n tweeën doen. Samen met collega’s iets moois maken, eigenlijk is dat het gaafste dat er is. Op locatie oplossingen bedenken, omdat de tekening net iets afwijkt van wat je in de werkplaats gemaakt hebt, hoort er ook bij. Die verantwoordelijkheid ligt bij jezelf en jouw collega. Het is tof om met z’n tweeën een klus te klaren.’

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.