Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Bij "Silicon Valley in de polder" maken we écht mooie dingen’

AAchter een website gaat een wereld van codes en opdrachten schuil. Zo’n website werkt immers niet vanzelf’, vertelt programmeur Mike Koopman. ‘Bij Avot Media maken we sites, apps en complete softwaresystemen voor onze klanten. Ons bedrijf staat bekend als ‘Silicon Valley in de Polder’. Zo weet iedereen direct wat we doen. En ook in de polder kun je gewoon hele mooie dingen maken.’

‘Werken bij dit bedrijf is leuk omdat je lekker jezelf kunt zijn. De omgeving is relaxed en informeel, we zijn wie we zijn. Ik ben vooral aan het programmeren, heel nauwkeurig werk. Een komma in plaats van een punt in een opdracht kan een ‘bug’ veroorzaken. Met als gevolg dat een functionaliteit niet werkt of een website het niet doet. Het achterhalen van een fout in al die opdrachtregels is lastig. Daarom is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat.

Vanaf mijn twaalfde begon ik te rommelen met computers

Ik begon pas op m’n twaalfde af en toe met computers te rommelen. Later ontdekte ik dat ik daar ook mijn werk van kon maken. Het programmeren, zoals ik dat nu doe, leer je niet echt op school. We werken continu met de nieuwste technologieën en als het nog niet bestaat ontwikkelen we het zelf. Een school kan dat niet bijbenen. Wat ik daar wel geleerd heb is de basis waardoor ik nu sneller nieuwe dingen oppak en binnen afzienbare tijd op het niveau van mijn collega’s kan komen.

Natuurlijk hebben we soms met scherpe deadlines te maken en moet ik flink doorwerken, maar met elkaar hebben we een sfeer gecreëerd waarin we allemaal het allerbeste uit onszelf halen. Ja, ik zie mezelf altijd in deze branche werken. De computertechniek ontwikkelt zich elke dag. Ik heb geen carrièrepad uitgestippeld, maar ik wil wel in die technische ontwikkeling blijven meegaan.’   

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan