Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Bij Van der Werff in Tuitjenhorn zijn er pas zorgen als het bedrijf níet verandert

De doe-het-zelf-zaak heeft plaatsgemaakt voor een frisse blik op de toekomst. Bij Van der Werff, een installatiebedrijf uit Tuitjenhorn, is het uit den boze om stil te staan in de ontwikkeling. "Het is wel een kwestie van je personeel goed op de hoogte houden."

Met de wereld volop in beweging rondom klimaatakkoorden, milieuverandering en duurzame energie, kun je als installatiebedrijf niet achterblijven. Zeker niet als je grote vaste klanten hebt als supermarktketen Aldi en de restaurants van Loetje. Daar weet Van der Werff Installatie in Tuitjenhorn alles van, en zet daar dan ook flink op in. Met als uitgangspunt dat iedere verandering het begin is van een nieuwe uitdaging.

Van der Werff Installatie in Tuitjenhorn blijft voortdurend in ontwikkeling, met de focus momenteel meer dan ooit op de installatiewerkzaamheden. Het pand, precies op de hoek van de Dorpsstraat en de Sportlaan, is haast iconisch voor Tuitjenhorn. De ondernemende broers Jack, Gerard en Wilco hebben daar al jaren een zaak. Maar dat ze op dezelfde plek zitten, wil niet zeggen dat er nooit wat verandert.

Sterker nog, de doe-het-zelf-zaak die Van der Werff decennialang had is nu dicht. Mensen kunnen nog in het pand terecht, maar dan met vragen over nieuwe installatiewerkzaamheden. Er is daar ook een badkamershowroom en een afdeling gericht op duurzaam.

“Ik heb geleerd: je moet je pas zorgen maken als je bedrijf niet verandert”, vertelt mede-eigenaar Jack van der Werff. “Als je te lang met hetzelfde bezig bent, kan het zomaar zijn dat je te laat bent. Natuurlijk is het een grote stap om het winkelgedeelte te sluiten, maar dat hebben we geleidelijk aangepakt. Een kwestie van het personeel goed op de hoogte te houden van wat er gaat gebeuren.”

Van der Werff bestaat in 2019 tachtig jaar. Als het aan Jack van der Werff ligt, heeft het bedrijf nog steeds veel toekomst. “We zetten nu bijvoorbeeld volop in op duurzaamheid. Daarin spelen jonge monteurs een rol. Ze weten alles af van de moderne technieken. Ik denk dat het heel belangrijk is om talent in de gaten te blijven houden en ze te stimuleren voor deze branche. Daarnaast is ons bedrijf breed opgezet. We hebben vaste klanten, zoals Aldi, Loetje en enkele lokale bedrijven, waar we vrijwel altijd voor aan de slag zijn. Mensen die bij ons werken, zijn echte doeners.”

Er zal genoeg werk blijven, verwacht Van der Werff. “Je ziet dat mensen die werk met hun handen doen, tegenwoordig enorm gewaardeerd worden. Dat zal alleen maar meer worden. Jongeren die nu de branche in komen, zullen een lekkere boterham verdienen. Binnen ons bedrijf lopen regelmatig een paar leerling-monteurs rond. Hopelijk blijft dat zo.”

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan