Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Dani is allround medewerker akkerbouw Loonbedrijf Texelsun

Als allround medewerker akkerbouw heb je een dynamische baan. Van het uitvoeren van alle voorkomende tractorwerkzaamheden op een akkerbouwbedrijf zoals ploegen, zaaien en poten, schoffelen en oogsttransport tot het rijden met geavanceerde (oogst)machines en werktuigen.

Er is het hele jaar door werk, met piekmomenten bij het zaaien, poten en oogsten. Dani heeft heel bewust voor dit beroep gekozen. “Dit is mijn droombaan. Het is echt een vet beroep en je leert er veel van. Ik werk vooral graag buiten en het leukste aan mijn werk is natuurlijk het besturen van machines, voornamelijk landbouwvoertuigen. Ik rooi bijvoorbeeld de bieten. Daarbij wordt een heel grote machine gebruikt en het is gewoon bizar om te zien hoe dat allemaal werkt. Ik wil later graag mijn vaders bedrijf overnemen, die heeft een akkerbouwbedrijf. De agrarische sector vind ik heel belangrijk, want het zorgt er voor dat de mensen kunnen eten en drinken.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.