Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Davey is datacentertechnicus bij CBRE DCS in Middenmeer

Een datacentertechnicus verbetert in teamverband de datacenters en de onderhoudsprocedures. Je onderhoudt de technische apparaten en mechanismes van het datacenter, en zorgt dat alle taken op tijd zijn uitgevoerd.

Je bent ook verantwoordelijk voor het uitschrijven van werkvergunningen, de papieren waarop staat welk werk iemand mag doen op het datacenter en waar. Voor bijna elke taak is er een werkvergunning nodig. Davey had nooit gedacht als datacentertechnicus aan de slag te gaan. Nu wil hij niets anders meer. “Het is een beroep dat altijd interessant blijft door dagelijkse ontwikkelingen in de moderne techniek. Geen dag is hetzelfde en je leert altijd wat nieuws. De verantwoordelijkheid die je hebt bij het uitvoeren van dit beroep maakt het spannend, maar zeker ook leuk. De groei van datacenters stopt nog lang niet. Daardoor blijft dit beroep zich alleen maar ontwikkelen en uitbreiden. Er liggen tientallen, zo niet honderden kansen voor je om hier een carrière te maken.”

Davey heeft de volgende opleidingen gevolgd: VeVa MBO 2. Om datacentertechnicus te worden heb je minimaal MBO werk- en denkniveau 3 nodig, bij voorkeur in de richting techniek of ICT.

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.
Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.