Overzicht
Davey is datacentertechnicus bij CBRE DCS in Middenmeer
22 december 2022
Cyril Kraak

Je bent ook verantwoordelijk voor het uitschrijven van werkvergunningen, de papieren waarop staat welk werk iemand mag doen op het datacenter en waar. Voor bijna elke taak is er een werkvergunning nodig. Davey had nooit gedacht als datacentertechnicus aan de slag te gaan. Nu wil hij niets anders meer. “Het is een beroep dat altijd interessant blijft door dagelijkse ontwikkelingen in de moderne techniek. Geen dag is hetzelfde en je leert altijd wat nieuws. De verantwoordelijkheid die je hebt bij het uitvoeren van dit beroep maakt het spannend, maar zeker ook leuk. De groei van datacenters stopt nog lang niet. Daardoor blijft dit beroep zich alleen maar ontwikkelen en uitbreiden. Er liggen tientallen, zo niet honderden kansen voor je om hier een carrière te maken.”

Davey heeft de volgende opleidingen gevolgd: VeVa MBO 2. Om datacentertechnicus te worden heb je minimaal MBO werk- en denkniveau 3 nodig, bij voorkeur in de richting techniek of ICT.

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.