Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

De arbeidsmarkt bereikbaar maken voor iedereen

DDe arbeidsmarkt is voortdurend aan verandering onderhevig. Vacatures verdwijnen om niet meer terug te komen en nieuwe vacatures ontstaan. Dat staat nog los van de invloeden die zijn ingegeven door destijds de financiële crisis en recent de coronacrisis. En toch blijft Agros recht overeind staan en vieren ze hun 20-jarig jubileum. Tijd voor een terug- en vooruitblik met René Vet, Algemeen Directeur en Daniëlle Meijer, vestigingsmanager Schagen en Hoorn.

Agros bemiddelt en begeleidt kandidaten met of zonder arbeidsbeperking in opdracht van werkgevers, gemeenten en UWV. René en Daniëlle draaien al heel wat jaren mee. “Ik ben in 2006 het team komen versterken,” vertelt René. “Na twee vrij langdurige dienstverbanden ontdekte ik dat werken met mensen mijn ding is. De aanpak en het enthousiasme van Agros deed de rest.” “Dat is absoluut waar,“ beaamt Daniëlle. “Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij een uitzendbureau wilde ik meer kunnen doen voor de mensen die we bemiddelen. Daar is bij Agros ruimschoots gelegenheid voor. Ik werk hier sinds 2007 en heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Er is altijd ruimte om in oplossingen te denken en we werken met een zeer gemotiveerd team van 45 collega’s. Het snelle schakelen, de flexibiliteit, betrokkenheid en de no-nonsense mentaliteit past mij helemaal.“

De A van

De naam Agros is ontstaan door onder andere de behoefte om vooraan te staan in het telefoonboek, dus de letter A. In het huidige tijdperk kunnen we ons bij een telefoonboek eigenlijk al niets meer voorstellen. Alles gaat tegenwoordig digitaal, maar persoonlijk contact blijft zo belangrijk benadrukt Daniëlle. “Wij werken in de re-integratie nog steeds met concept no cure-less pay. We bieden begeleiding bij sollicitatiegesprekken en tijdens de start van het werk en faciliteren een klantvolgsysteem voor de opdrachtgever. We ontzorgen werkgevers daadwerkelijk en bieden maatwerk. Wij gaan hierbij uit van mogelijkheden en niet van beperkingen. Zo maken we de arbeidsmarkt bereikbaar voor iedereen.”

René: “We maken in ons werk dagelijks het verschil voor mensen die het niet zelfstandig redden. Daarbij worden we geholpen door een groot en divers werkgeversnetwerk. Zo hebben wij in samenwerking met de PRO bedrijven voor de Noordkop Gemeenten een project uitgevoerd voor mensen met een hele grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het is prachtig om te zien dat ondanks de grote uitdagingen een flink aantal mensen uiteindelijk daadwerkelijk in betaald werk aan de slag zijn gegaan.”

Kansen in de Kop

Al met al is er over de afgelopen 20 jaar voldoende om terug te blikken. Maar minstens zo belangrijk en inspirerend is het om ook weer vooruit te kijken. René: De arbeidsmarkt knelt op verschillende vlakken, de maakindustrie heeft een grote uitdaging om voldoende vaklieden op te leiden of om te scholen en duurzaam en circulair komt steeds nadrukkelijker op de agenda te staan. Beroepen die wij het meest invullen of ingevuld moeten krijgen zijn banen in de techniek, zoals lasser, bankwerkers en loodgieters.” Danielle vult aan: “Maar ook functies in de dienstverlening en straks weer horeca! Om al deze werkkansen in te vullen maken wij ook gebruik van Op Kop. Voor zowel onze interne vacatures als een aantal van de vacatures bij onze opdrachtgevers. Voor deze laatste groep plaatsen wij dan met name vacatures die voor langere tijd een baangarantie bieden of met uitzicht op een contract bij de opdrachtgever. Omdat de bedrijven en de vacatures een mooie mix vormen uit alle branches in de Kop van Noord Holland, past Agros hier ook heel goed tussen.”

René sluit af: “Ik ben super trots op het feit dat we met Agros al 20 jaar meedraaien in de wereld van uitzenden en re-integratie in Noord Holland. Gestart met een idee en de kernwaarden daarvan staan nog steeds kaarsrecht overeind. Wij gaan Op Kop!”

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.