(NB: dit interview is voor de coronacrisis afgenomen)
'Uit het hele land, van Zeeland tot Brabant, Limburg tot Overijssel, komen bezoekers. Vooral gezinnen, dat hoort wel bij deze plek. Al hebben we ook zakelijke groepen en blijven wij langer open dan het dierenpark. Bij ons kun je namelijk ook dineren.'
Ik vind het echt jammer dat veel jonge mensen het als een bijbaantje zien
Als bedrijfsleider ben ik verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen. Ik stuur het team aan, houd overzicht, voer facturen in, zorg dat de tafels schoon zijn en netjes. Wat mij betreft is een baan in de horeca echt een beroep. Ik vind het echt jammer dat veel jonge mensen het als een bijbaantje zien. Daarmee doe je de branche eigenlijk te kort. Een professional kent alle etiquette, weet wat specifieke allergieën van de keuken vragen en ook hoe je met bijvoorbeeld lastige gasten moet opereren. Want ook dat hoort bij ons vak: sommige mensen zijn minder aardig, dronken of misdragen zich. Dan is het zaak dat je weet hoe je communiceert, handelt, de-escaleert. Ja, communicatie is echt een belangrijk onderdeel van werken in de horeca.