Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

De Kop van Noord-Holland als baken van innovatie en duurzaamheid

HHet familiebedrijf OneCircle, opgericht door vader Jan Veenendaal, wordt tegenwoordig gerund door Anita (CEO) en haar broer Jan-Dirk (CIO). Uiteraard samen met een hecht managementteam. Al spreken ze liever over het coaching-team. Dit nuchtere, innovatieve bedrijf uit Den Helder, verovert de wereldmarkt met duurzame drankfusten. Lichtgewicht fusten die de traditionele stalen fusten vervangen. OneCircle heeft vijf fabrieken, meer dan honderd medewerkers en het product wordt wereldwijd gebruikt. Het bedrijf is bekend onder de naam Lightweight Containers; de nieuwe naam OneCircle verwijst naar het ultieme doel om de fusten volledig circulair te maken.

“Onze geavanceerde duurzame fusten, de Keykegs, zijn prachtige producten en tegelijkertijd leveren we hiermee een duurzame bijdrage aan het milieu. Als OneCircle zijn we de wereld aan het verbeteren. We kiezen bewust voor de beste oplossingen om het milieu te sparen en werken hard aan het vinden van nieuwe oplossingen om de afvalstapel te verkleinen. We willen het continu beter doen. Op alle gebieden.”

We zijn altijd open, er gebeurt altijd wel iets

“We zijn inmiddels actief in negentig landen, met net zoveel uitdagingen. We zijn altijd open, er gebeurt altijd wel iets”, zegt Veenendaal. Om daar direct aan toe te voegen: “Voor ons is Den Helder het middelpunt van de wereld. En dat zal altijd zo blijven. Ik vind het een prachtige regio. De mensen zijn trots en trouw. We zien gelukkig ook zelf steeds meer in hoe mooi en hoe sterk onze regio is. We blijven ontwikkelen, lopen voorop in zoveel nieuwe, duurzame markten en industrieën. De volgende stap is het bundelen van alle krachten. Dan gaan we samen écht heel grote dingen bereiken.”

De techniek is weliswaar grenzeloos, de band met de Noordkop is overal in het bedrijf duidelijk merkbaar

De techniek is weliswaar grenzeloos, de band met de Noordkop is overal in het bedrijf duidelijk merkbaar. “We zijn betrokken bij onze omgeving, voelen ons verantwoordelijk om de nieuwe generatie te ondersteunen – waar we maar kunnen. We zijn een erkend leerbedrijf en werken met veel stagiairs. Praktijkervaring opdoen, leren, opdrachten uitvoeren en dat in alle vrijheid. We bieden een aantrekkelijke leer- en werkomgeving, maar natuurlijk verwachten we wel dat je je doelen haalt.” De familie Veenendaal is het levende bewijs dat als je iets écht wilt of in sommige situaties moet, je zelf baas van eigen succes bent. “We hebben een enorm modern, vooruitstrevend en technisch bedrijf, terwijl toen ik hier zelf binnenstapte ik helemaal niet technisch onderlegd was. Ik vind het waanzinnig interessant om te ontdekken hoe alles in z’n werk gaat. De techniek in machines, in assemblage en achter het product zelf. De kracht van de materialen die we gebruiken en tegelijkertijd het omgaan met het intellectueel eigendom, je blíjft je ontwikkelen in de wereld van techniek.”

“Binnen ons bedrijf gaan we uit van vertrouwen. Dat je hier met passie werkt en op verantwoorde wijze omgaat met de vrijheid die je krijgt. Wij doen er op onze beurt alles aan om je te stimuleren en jouw werkplek zo leuk en gezond mogelijk te maken.”

Want net als werken aan een duurzame wereld, is op duurzame wijze omgaan met lijf en geest ook één van de speerpunten binnen OneCircle. “In het bedrijf vind je een gym, waar iedereen op elk moment terecht kan om te sporten. We verzorgen gezonde smoothies voor het hele bedrijf en er ligt altijd vers fruit in de keuken.”

We luisteren naar elkaar en helpen elkaar beter worden

“Als bedrijf breiden we (internationaal) uit en ook op research- en development-niveau. Dat kan omdat we over goede, ambitieuze mensen beschikken, die elkaar versterken. We luisteren naar elkaar, geven elkaar de ruimte en helpen elkaar beter te worden. Alles is erop gericht om het beste uit elk individu naar boven te brengen en jouw doelen te bereiken. Als je wilt en in jezelf gelooft, dan is alles haalbaar. Wat jouw droom ook is. Alles kan. Zeker nu, in deze tijd en vooral ook hier in Den Helder en in de regio. Niets houdt je tegen. Dus kies voor jezelf, volg je gevoel. Uiteindelijk valt alles op z’n plek.”

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan