Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

De volgende fase..

DDe dagen waarin we standaard wakker werden met nieuwe cijfers van ziekenhuisopnames en bezetting van IC-bedden worden langzaam minder. Covid-19 heeft inmiddels een gezicht gekregen door de verhalen van onze zorghelden, patiënten en alle vrijwilligers. De verhalen en beelden maken deze crisis weliswaar tastbaarder, maar de impact blijft enorm.

Nu de (eerste) piek voorbij is komt er langzaam ruimte om terug te kijken, te reflecteren en samen vooruit te kijken hoe we in de sector zorg & welzijn verder willen. Hoe we samen kunnen zorgen dat zorgmedewerkers ook in deze periode goed voor zichzelf blijven zorgen. Hoe we, digitaal,  kunnen blijven leren met elkaar. En hoe we de nieuwe zorghelden kunnen verwelkomen die de afgelopen periode, meer dan eens, hebben kunnen zien hoe waardevol het werken in zorg en welzijn is!

De crisis heeft veel gevraagd van de zorg- en welzijnsorganisaties in de Kopregio

De start van de crisis was ook voor ons als projectleiders zorg & welzijn van Match2020 even schakelen en betekende ook in letterlijke zin voor ons ‘Match2020’. Via het initiatief Extra Handen voor de zorg stroomlijnden we in de eerste crisisweken, samen met collega’s uit het SIGRA belteam van het Regionaal Contactpunt, 7 dagen per week de honderden aanmeldingen van vrijwilligers voor crisishulp in de zorg. Om vervolgens de vrijwilligers met de juiste bagage te kunnen matchen met zorgorganisaties in de regio. We waren al snel onder de indruk van de enorme drive en motivatie van deze vrijwilligers om zich (opnieuw) in te zetten in de zorg!

De crisis heeft veel gevraagd van de zorg- en welzijnsorganisaties in de Kopregio, maar we zijn trots op de goede regionale samenwerking en het teamwork dat verder tot stand is gekomen. Met al deze onzekerheden door de crisis, willen we toch ook als projectleiders ergens naar uitkijken en vooruit blijven plannen. De geplande Hacking Health Noord-Holland Noord moet nog even op zich laten wachten, maar in het voorjaar willen wij iedereen uitdagen om mee te denken over actuele thema’s in de zorg.

Wij houden HART voor de zorg, jij toch ook?

Munise Varisli en Lisa Verhaar,  
projectleiders Zorg & Welzijn Match2020

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan