Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

De werkplaats aanpassen voor een klant? Bij Bemo Rail doen ze het

De werkplaats van je bedrijf aanpassen om een grote klant van dienst te zijn? Bij Bemo Rail gebeurde het, om vier grote locomotieven van ieder honderd ton te kunnen maken. Want dat doe je, als enige werkbouwkundige bedrijf in Noord-Holland dat locomotieven kan bouwen.

Bemo Rail, al 50 jaar expert in rail- en rangeertechniek

In 2020 bestaat Bemo Rail 50 jaar. “Dat vieren we met een geheel verzorgd weekend naar Parijs met al het personeel”, vertelt algemeen directeur Teun Druijf vrolijk. “Uiteraard gaan we met de trein, we zijn tenslotte expert in rail- en rangeertechniek.” 2020 is één groot jubileumjaar voor Teun. Hij is zelf 40 jaar in dienst en zit dan ook precies 30 jaar in de directie.

Werken in de Kop, de ideale mix van hectiek en rust

In die 50 jaar is er een hoop veranderd. Het bedrijf begon in Alkmaar. Toen dat pand te klein werd, verhuisden ze naar Waarland. Ook in Waarland werd het na een aantal jaren te klein, dus toen de kans kwam om het bedrijf in Warmenhuizen te vestigen, is dit met beide handen aangegrepen. Niet geheel toevallig woont Teun ook in Warmenhuizen. In 1989 is hij verhuisd van Zuid-Scharwoude naar Warmenhuizen. "We wilden destijds dichter bij het strand wonen. Zeker toen de kinderen nog klein waren, zijn we daar vaak geweest." Hij geniet nog steeds van het wonen in de Kop. “We hebben ook een huisje in Friesland, maar daar vind ik het toch te rustig. Hier hebben we precies de juiste mix. Voor mijn werk ben ik vaak onderweg en zit ik vaak in de hectiek. Ik verbaas me vaak wanneer ik op Schiphol ben. Zelfs om 5 uur ’s ochtends is het daar al druk. In Warmenhuizen kom ik heerlijk tot rust.” In zijn vrije tijd is hij dan ook vaak te vinden op de Golfbaan van Dirkshorn, daar maakt hij zijn hoofd leeg.

Altijd uitdagend werk bij Bemo Rail

De hoeveelheid personeel is enorm gegroeid de afgelopen jaren, op dit moment zijn er bijna 70 man en vrouw in dienst van het bedrijf. Het bedrijf zit dus zeker niet stil. Van het huidige personeel komt zo’n 70% uit de Kop van Noord-Holland vandaan. “De werkmentaliteit en de kunde van de mensen, daar hou ik van. Mensen hier komen op tijd en houden zich aan de gemaakte afspraken. Wanneer je van leuk en uitdagend werk houdt, ben je bij Bemo Rail op het juiste adres. Er zijn altijd verschillende projecten, zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast wordt er echt op hoog niveau gelast en gefreesd."

We investeren graag in ons personeel

Voor de projecten in het buitenland werkt Bemo Rail regelmatig met de lokale bevolking samen. Voor sommige projecten leiden ze de lokale mensen intern op. “Zo hebben we een aantal mensen uit Indonesië naar Nederland laten komen om ze hier een lascursus te geven. We investeren graag in de kennis en kunde van de mensen aldaar, zodat ze daar ook echt vakwerk kunnen leveren."

Ook zijn er voor het huidige personeel veel mogelijkheden, Teun vindt het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en zich kan ontplooien. "Wanneer iemand binnen ons bedrijf aangeeft dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging, gaan we samen op zoek naar mogelijkheden. Daarnaast proberen we veel te investeren in opleiding of cursussen."

Ondernemer van het jaar 2017 met hart voor de klant

Teun is heel trots op zijn bedrijf en benoemt met nadruk de verkiezing tot ondernemer van het jaar in 2017. Dat was een hele eer. “We zijn één van de weinige werktuigbouwkundige bedrijven in Noord-Holland. Sowieso zijn we de enige die locomotieven maakt.” Daarnaast heeft Bemo Rail echt hart voor de klanten. Dat vertaalt zich niet alleen in meedenken met de klant, maar soms zelfs in het doen van aanpassingen in hun eigen bedrijf. “Voor Tata Steel hebben we vier gele locomotieven gebouwd, van elk respectievelijk 100 ton. Dit project kon in eerste instantie niet gerealiseerd worden, omdat de hijscapaciteit in de werkplaats hier niet genoeg voor was.” Bemo Rail heeft daarop de staalconstructie en de bovenloopkranen aangepast, zodat ze hun klant optimaal van dienst konden zijn. “Ik word altijd enthousiast van zo’n uitdaging en denk graag in oplossingen.” Aldus Teun.

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan