Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

De zorgsector is zo divers, je blijft leren!

Stel je bent jong. Je hebt een toffe opleiding gevolgd, inmiddels een leuke baan gevonden en een fijn huis. De familie is in de buurt, net als de duinen en de zee. Claudia Haasnoot (24) uit Den Helder heeft het. En ze heeft het allemaal in de Kop van Noord-Holland…

“Toen ik een paar jaar geleden niet exact wist wat ik wilde worden, kwam via via de opleiding Servicemedewerker op het ROC Kop van Noord-Holland op mijn pad. Een schot in de roos voor mij. Naast koken, zijn bijvoorbeeld vakken als techniek, zorg en gastheer/vrouwschap onderdeel van de opleiding. Een heel erg gevarieerd vakkenpakket wordt je aangeboden. Helemaal in mijn straatje.”

Goede school
Het sprak haar direct aan. Ze deed al eerder een opleiding in de zorg, maar die maakte ze niet af. De koksopleiding die daarna volgde wel. Net als deze opleiding Servicemedewerker dus, waar alle interesses samenkwamen. “Op het ROC zijn er veel mogelijkheden, het is echt een goede school. Er is veel ondersteuning en loopbaanbegeleiding. Met hulp van de docenten vind je er goede stages waardoor je daarna ook redelijk eenvoudig een leuke baan vindt.”

Van betekenis
Tijdens haar stageperiode werkte Claudia bij Woonzorggroep Samen in de Bron in Schagen. Het eerste jaar maakte ze onderdeel uit van het administratieve team en werkte ze voor de huismeesters van de technische dienst. Het tweede jaar mocht ze aan de slag bij de afdeling Catering. “Bij alle dingen die ik deed merkte ik dat ik iets kan betekenen voor de mensen. Net als nu. Ik heb inmiddels een vaste baan gevonden bij Noordwest Ziekenhuis en word nog elke dag heel blij van het werk dat ik doe. Het is echt een dankbaar beroep. Ik zie mezelf dan ook niet snel iets anders doen.”

Zoek en vind
Maar waar de banen voor mensen met een praktische opleiding voor het oprapen liggen in de Kop, is dat met de huizen wel anders. Er is een flink tekort. Toch? “Niet als je goed blijft rondkijken en je eventjes geduld hebt. Mijn vriendin en ik hebben echt een super fijne plek in hartje Den Helder gevonden. Als je zoekt, dan vind je het wel.”

Waar Claudia over vijf jaar is? “Dan ben ik nog steeds waar ik nu ben. Misschien wel verhuisd, iets meer richting Alkmaar. Ik hoop dat ik mijn baan in het ziekenhuis dan nog heb. Waarschijnlijk mag ik volgend jaar een opleiding volgen om nog meer te leren over de zorg en nog beter in mijn vak te worden. En daar ga ik voor. Het is veel te leuk hier in de Kop!”

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.