Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Den Helder door de ogen van een MBO student

DDelana van Kesteren (21 jaar) haalde haar diploma op Mavo aan Zee. Nu volgt zij de MBO 4-opleiding Marketing en Communicatie aan het ROC Kop van Noord Holland. “Het ROC geeft het gevoel van een kleine school waar iedereen elkaar kent. Het is persoonlijk en je bent geen nummer. Ik heb het erg naar mijn zin.”

Peterson in Den Helder was het eerste stageadres van Delana. Zij werkte mee aan de communicatie rond een project voor verhuur van zeecontainers. Delana wilde haar tweede stage in een andere sector doorlopen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De pandemie en de daaropvolgende maatregelen zorgen voor veel onzekerheid bij bedrijven. Er is daardoor minder ruimte voor het begeleiden van stagiairs. De Koninklijke Marine biedt uitkomst. Juist nu neemt de marine extra stagiairs aan om het gebrek aan stageplaatsen op te vangen en jongeren voor de regio te behouden. Delana werkt vanuit huis met behulp van Microsoft Teams aan de ontwikkeling van een audiotour die marineschepen kunnen inzetten tijdens bezoeken en evenementen.

Een baan en een huis bepalen waar mijn toekomst ligt

Sfeervol Willemsoord

Den Helder kan als studentenstad nog wel verbeteren, vindt Delana. “Een winkelstraat zoals in Alkmaar zou super zijn. In ieder geval alle winkels bij elkaar brengen zou extra sfeer in de binnenstad brengen. Ik zie de vooruitgang wel en vooral Willemsoord wordt steeds leuker. Ik hoop dat het net zo gezellig wordt als de Koningsstraat vroeger was. In de zomer is in Den Helder veel te doen, zoals het zomercarnaval, het foodtruckfestival en Julianapop. Het zou vooral helpen wanneer in de winter meer georganiseerd wordt. Activiteiten die mensen bij elkaar brengen. Op het moment dat het coronavirus natuurlijk onder controle is gebracht.”

Deze zomer rond Delana haar opleiding af. Wanneer zij een baan in de regio Den Helder vindt, wil ze graag blijven. Delana geeft echter aan dat het voor jongeren in Den Helder en Julianadorp lastig is een passende woning te vinden. “Er is niet zoveel beschikbaar en je komt al snel op hoge maandlasten uit. Daardoor blijf ik nu nog thuis wonen. Wanneer de gemeente jongeren hier wil houden voor de banen van de toekomst, zou zij juist de groep starters met diploma moeten helpen hier hun eerste woning te huren of te kopen. Een baan en een huis, de komende maanden bepalen waar mijn toekomst ligt.”

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.