Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Een rijtjeshuis voor 1,5 miljoen in Amsterdam? In de Kop krijg je meer voor je geld!

Anderhalf miljoen euro voor een op het eerste gezicht ‘doodnormaal rijtjeshuis’ werd er in augustus 2019 gevraagd voor een woning in Amsterdam-Zuid. Voor dat bedrag koop je in de kop van Noord-Holland aardig wat andere huizen. We hebben even kijkje genomen in het aanbod van Funda.

Het duurste huis in de Kop

Het duurste huis van de Kop van Noord-Holland vind je in Burgerbrug. Daar krijg je voor €3.250.000 een woonoppervlakte van 850 vierkante meter, 13 kamers en een buitenruimte van ongeveer 15.000 vierkante meter. In Amsterdam staat het duurste huis te koop voor  € 6.250.000, bijna twee keer zoveel! De ruimte die je hiervoor krijgt is zeker niet het dubbele. Sterker nog, het woonoppervlak is met 527 vierkante meter een stuk minder. En de buitenruimte is slechts 100 vierkante meter. Je krijgt voor dit bedrag wel een kamer extra. Dit huis telt er namelijk 14.

Met hetzelfde budget kopen in de kop

Met het budget van 1,5 miljoen euro kunnen we het duurste huis in de kop van Noord-Holland niet betalen, maar wat dan wel? Acht kamers, 565 vierkante meter en een perceel van 9390 m2. Voor €1.599.000 kun je prima wonen aan de Pluto in Den Helder. Daar wordt een prachtige villa aangeboden. De villa is gelegen in de jachthaven van Den Helder. De woning is voorzien van een eigen bioscoopruimte, vijf slaapkamers, twee badkamers en een  buitenkeuken.

Mooier wordt het niet!

Mooier wordt het niet! Deze lovende woorden staan op Funda geschreven bij de prachtige boerderij in Zijdewind. Deze boerderij is in 2006 geheel nieuw gebouwd. Voor maar liefst zes slaapkamers, drie badkamers en een perceel van 2100m2 hoef je een stuk minder dan anderhalf miljoen neer te leggen. Voor €1.195.000 is deze woning voor jou.

Vergelijkbare huizen zin de kop

Wat betaal je eigenlijk voor een huis in de kop van Noord-Holland dat qua type kamers en woonoppervlakte gelijk is aan het dure rijtjeshuis in Amsterdam?

Bij dit rijtjeshuis aan de Nieuwlanderweg in Den Oever betaal je ruim 1,2 miljoen minder. Dit huis heeft een vergelijkbare woonoppervlakte met het Amsterdamse rijtjeshuis en in plaats van 5, zijn er hier 6 kamers. Het perceel waar het huis op staat is zelfs nog iets groter dan dat in de hoofdstad. Voor slechts €249.500 staat dit rijtjeshuis te koop. 

In Middenmeer vinden we ook een een rijtjeshuis die vergelijkbaar is met de woning in Amsterdam. Voor slechts €275.000 staat deze woning te koop. Waarschijnlijk heb je nog wel wat extra geld nodig, het ziet eruit alsof het wel aan een verbouwing toe is. Maar dan nog is het een koopje natuurlijk.

Niet alleen in de dorpen is de prijs een stuk lager. In Schagen staat voor €399.500 ook een rijtjeshuis te koop dat vergelijkbaar is met de dure woning in de hoofdstad. Voor een stuk meer ruimte en rust, betaal je een stuk minder in de kop van Noord-Holland. 

Het is maar net waar je wilt wonen. 


Foto rijtjeshuis Amsterdam @Funda

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.