Overzicht
Emma is Commercieel manager bij Grand Hotel Beatrix
12 september 2023
Deborah de Graauw

Als commercieel manager draag je verantwoordelijkheid voor de commerciële bedrijfsvoering en het ontwikkelen van groeistrategieën van het bedrijf. Dit doe je door middel van marktanalyses, het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het uitbreiden van het product/dienst van het bedrijf. Emma is als commercieel manager de contactpersoon voor het Front Office team, ze maakt offertes voor klanten en rapportages voor de directeur. Tevens houdt ze zich bezig met het opstellen en analyseren van marketingcampagnes, de boekhouding, het opvolgen van leads en het opstellen van corporate contracten, het aanbieden van de producten en diensten van het bedrijf via diverse kanalen en het werven van nieuwe klanten / onderhouden van bestaande klantrelaties. Allemaal werkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat het bedrijf op commercieel vlak groeit en de gastbeleving doen verbeteren. Daarnaast helpt Emma waar nodig mee in operations en voert ze verschillende HR- gerelateerde taken uit. Kortom een baan met diverse uitdagingen.

“Mijn passie voor de hotellerie is ontstaan in de operations (gastvrouw, front office etc.). Tijdens mijn studie (HBO Hotel management aan de Breda University of Applied Sciences) ben ik erachter gekomen dat de commercie mij erg aan spreekt. In het laatste jaar van mijn studie heb ik dan ook de minor “the business of hotels” gevolgd. Hier werd de focus gelegd op asset- & demand management.

In mijn huidige functie maak ik beslissingen en zet ik de doelstellingen betreffende de commercie van het hotel. Deze acties hebben weer invloed op de operations in het hotel. Het beste van beide komt hier dus samen. Het leukste is dat elke dag anders is qua werkzaamheden. Daarnaast is het leuk en waardevol om te zien welke effecten mijn werkzaamheden en acties hebben op de bedrijfsvoering van het hotel.Uiteindelijk is het fantastisch om gasten dankbaar het restaurant of hotel te zien verlaten.” De sector waarin Emma werkt is divers en dynamisch er zijn tal van doorgroeimogelijkheden in een internationale industrie. Echt een aanrader!

Opleidingsniveau beroep: HBO

*DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET  BEROEPENMAGAZINE WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Wil je jouw beroep promoten op het Beroepenevent of in een volgende editie van het Beroepenmagazine?

Aanmelden kan via: