Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

FB Hout, een familiebedrijf dat als één familie functioneert

​In een tijd waar op elke afdeling wel een manager rondloopt, is FB Hout anders gaan denken. Houd de organisatie lekker plat, vinden de eigenaren, broer en zus Maik en Wendy Broersen.

FB Hout is niet alleen een familiebedrijf, dat naast in Tuitjenhorn en Dirkshorn ook locaties in Litouwen en Duitsland heeft. Het is ook een bedrijf dat als één familie wil functioneren. “We doen het hier met z’n allen. Vandaar die platte organisatie”, zegt Maik. “Als jij graag in een team werkt, hebben wij hier een heel mooi plekje. Maar we vinden ook dat je als werknemer stappen moet willen maken. Kijk waar je hier binnenkomt, en waar je uiteindelijk naartoe wilt. Ik ben zelf ook ooit in de productiehal begonnen.”

Maik en Wendy zijn de kinderen van oprichter Frank Broersen (FB), die tientallen jaren terug kansen zag in de branche voor houten vloeren. De planken worden eerst voorbewerkt in Litouwen, Duitsland en Oekraïne. In de productiefabriek in Nederland worden deze afgewerkt tot hoogwaardige vloerdelen. Dat gebeurt met een trouw en groot personeelsband.

Wendy: “We hebben veel meetmomenten met de medewerkers en bieden ook een online trainingsprogramma aan voor persoonlijke ontwikkeling. Je merkt dat dit steeds belangrijker gaat worden bij de mensen.”

Het sociale aspect

Op het bedrijventerrein op het randje van Dirkshorn en Tuitjenhorn zit onder meer een productiehal en een pand met kantoorruimte. Vlak voor het interview zit Maik Broersen nog een broodje te eten in de kantine, tussen de andere medewerkers. Het zegt genoeg over de sfeer binnen het bedrijf: die is familiair. “Het sociale aspect is inderdaad belangrijk”, zegt hij. Wendy vult aan: “Het is echt niet per se nodig om hier vandaan te komen. Het gaat erom dat je onderdeel van het team wordt. Het team beslist namelijk of een medewerker uiteindelijk wordt aangenomen.”

Gezelligheid is één, ambitie en kwaliteit zijn minstens zo belangrijk bij het bedrijf. Iedereen die bij FB Hout komt werken, krijgt een map met functieomschrijvingen mee naar huis. Wendy: "We laten aan de medewerkers graag zien welke functies er binnen het bedrijf zijn en welke competenties daarvoor nodig zijn.”

Er zijn regelmatig functioneringsgesprekken en programma’s om jezelf te verbeteren. “Wij stellen graag de vraag: hoe maak ik jou beter, en hoe jij ons?”, zegt Wendy. Maik: “Het gaat erom wat je wilt en wat je als doel hebt in het bedrijf. Zolang dat overeenkomt, zit je hier goed.”

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.