Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Gevelconcept uit 't Veld groeit in kwaliteit, mede door de bedrijfscultuur

Een jubileumfeest in Limburg staat in ieders geheugen gegrift. Maar voor Gevelconcept-directeur Maarten de Jong gaat het verder dan alleen een leuk gesprek. Ook voor doorgroeimogelijkheden staat de deur altijd open.

Van een bouwbedrijf naar een gevelconcept. Als directeur van Gevelconcept houdt Maarten de Jong de ontwikkelingen in de bouwbranche altijd nauwgezet in de gaten. Hij zag dat zijn toenmalige Bouwbedrijf De Jong zich het beste kon laten toeleggen op gevels, houten kozijnen en het maken van gevelsluitende elementen. Zo ontstond zijn huidige bedrijf.

Inmiddels is dat uitgegroeid tot een onderneming met verschillende locaties: in ’t Veld zit De Jong zelf achter het bureau. In Schagen is recent een enorme werkplaats opgezet, waar de medewerkers aan het bouwen zijn. En in Noord-Scharwoude produceren ze de kozijnen in de fabriek. Totaal bestaat het personeelsbestand inmiddels uit meer dan zeventig werknemers bij Gevelconcept.

Dat personeel probeert de directeur het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Dat is belangrijk voor de binding met het bedrijf, vindt de ondernemer. Een uitje naar Limburg als jubileumfeest staat bijvoorbeeld in ieders geheugen gegrift. Maar het gaat verder bij Gevelconcept dan alleen de gezelligheid van de uitstapjes.

Zo staat de deur van de directeur altijd open. Een van de grootste krachten van het bedrijf, wat De Jong betreft. “Ik denk dat we het voor het personeel aantrekkelijk maken om hier te werken door onze bedrijfscultuur. Die bestaat uit open communicatie, kwaliteit en structuur. Mensen kunnen zich vinden in de kernwaarden die bij dit bedrijf gelden.”

Daarbij draait het ook bij de werknemers om ontwikkeling. Mensen die willen doorgroeien, kunnen zich bij Gevelconcept gemakkelijk aanmelden voor een persoonlijk ontwikkelingsplan. Door op die manier met het personeel in gesprek te gaan over doorgroeimogelijkheden, blijft het bedrijf ook in kwaliteit groeien, zo is de overtuiging van De Jong.

“Het is belangrijk om niet alleen je betrokkenheid te tonen met een leuk gesprek, maar ook door het te hebben over iemands ontwikkeling”, vindt De Jong. “Daarnaast is professionalisering onderdeel van onze toekomst. We zijn bezig ons in alle facetten te verbeteren. Daar is een strategisch plan voor de komende vijf tot tien jaar opgesteld. Een voorbeeldje: hier op kantoor is het werkniveau van mbo naar hbo aan het gaan.”

De Jong zit in het bestuur van opleidingsbedrijf Espeq in Heerhugowaard. Daar zijn enthousiaste jongeren bezig die een toekomst in de bouw zien. “Ik vind het belangrijk om ook daarbij betrokken te zijn”, zegt hij. “De jeugd is de toekomst. Alle nieuwe ontwikkelingen in onze branche hou ik graag in de gaten.”

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan