Overzicht
Gezocht, boer van de toekomst
14 juni 2023
BC1

Hoe zorg je ervoor dat jongeren op de hoogte zijn van de interessante kanten van een beroep waar zij wat verder vanaf staan? Daar hebben LTO Noord, Greenport NHN en de provincie Noord Holland samen met Tech@Connect iets op gevonden. Zij zijn een project gestart om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de agrarische sector.

Simulatie spel
Hiervoor maken ze gebruik van het populaire simulatie spel ‘Farming Simulator’. Een game die spelers laat ‘ervaren’ wat er zoal komt kijken bij een goede agrarische bedrijfsvoering. Want wanneer jongeren op positieve wijze in contact komen met de veelzijdigheid van de agrarische sector, bestaat er een grotere kans dat zij daarna kiezen voor een carrière in de land- of tuinbouw.

Meer dan laarzen en klei
‘Werken in de agrarische sector is meer dan laarzen, klei en vies werk’, zegt Jeroen Noot van Greenport NHN. Er zitten namelijk veel technische aspecten aan dit werk, en

Farming Simulator tijdens Beroepenevent
de game laat jongeren zien hoe dynamisch en high tech deze sector is. Er wordt gebruik gemaakt wordt van moderne werktuigen en er kan kennis gemaakt worden met allerlei uitdagingen waar een ondernemer mee te maken kan krijgen.

Project Farming Simulator
Voor het schooljaar 2022-2023 zijn door Tech@Connect speciale game consoles gebouwd. Deze zijn ingezet op het middelbaar en voortgezet onderwijs en ook op diverse evenementen waar jongeren in contact komen met uiteenlopende beroepen. Onderwijsinstelling Vonk in de kop van Noord Holland ziet mogelijkheden voor de game als aanvulling op het lesprogramma. Omdat er wel aanpassingen voor nodig zijn, wordt nu onderzocht hoe zij hier verder mee kunnen.

Zie ook:
Digital Farming – data verwerking
Digital Farming – de uitdaging