Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

GroenStart behaalt ondanks corona opnieuw 100% score met nieuwkomers

VVoor het tweede jaar op rij is GroenStart erin geslaagd om tien nieuwkomers succesvol te begeleiden naar een betaalde baan in de groenvoorziening van Noord-Holland. Even leek corona roet in het eten te gooien maar door continu in gesprek te blijven met de werkgevers is het GroenStart alsnog gelukt om de tien deelnemers op de arbeidsmarkt te krijgen.

GroenStart is een partnernetwerk dat zich hard maakt voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar een baan in de groene en agrarische sectoren van Noord-Holland. Zo ook in het geval van de tien nieuwe Nederlanders. Zij begonnen in januari van dit jaar aan een voorschakeltraject met als doel een betaalde baan in de groenvoorziening per 1 april. Het voorschakeltraject bestaat uit een intensieve periode van groentraining, werktraining en vaktaaltraining. Ondertussen leerden de tien nieuwkomers hun toekomstige werkgevers kennen door mee te draaien in de groenonderhoudsploegen. Toen zij op 16 maart vanwege de intelligente lockdown geen vervolg konden geven aan het voorschakeltraject, leek alle inspanning voor niets te zijn geweest. Slechts twee nieuwkomers konden direct op contract en aan het werk. Gelukkig zijn de partners van GroenStart erin geslaagd om in de weken na de lockdown de resterende groep nieuwkomers alsnog met een arbeidscontract aan het werk te krijgen.

Op weg naar een baan in de groene en agrarische sectoren van Noord-Holland

Partnernetwerk

Het partnernetwerk van GroenStart bestaat uit onder meer uit GreenPort NHN, Herenbos, AB Vakwerk, het Clusius College, de 18 gemeenten van NHN, John Koomen Tuinen, Fiolet Taaltrainingen, ProGroen & milieu, Groen/maat, Match2020 en WerkSaam. Gemeente Den Helder valt hierin op door maar liefst zes nieuwkomers aan dit voorschakeltraject te leveren.

Tomeloze inzet

Het succesvolle traject met de nieuwkomers is vooral toe te schrijven aan de tomeloze inzet van Herenbos, Progroen & milieu en Groen/maat enerzijds en de vaktrainers geleverd door John Koomen Tuinen, Fiolet Taaltrainingen en het Clusius College anderzijds.

De partners zijn het erover eens dat het succes met de nieuwkomers het gevolg is van de vruchtbare onderlinge samenwerking. Geen enkele partner is in staat dit resultaat zelfstandig te behalen. 

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan