Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Hans Verbocht heeft vanuit Utrecht zijn plekje gevonden bij Hazera Seeds

Elke dag zeventien kilometer heen, zeventien kilometer terug. Hans Verbocht doet het op de fiets. Met een grote glimlach, want bij Hazera Seeds in Warmenhuizen is hij helemaal op zijn plek. Daar is hij assistent-fytophatoloog.

 "In dit werk kijk ik bij planten naar de ziekteverwekkers en plantinteractie. Simpeler gezegd: ik werk enerzijds in de kas om onderzoek te doen, anderzijds achter de computer om analyses te maken. Het is veelzijdig, dat maakt het leuk."

In de woonkamer en de tuin bij Hans en zijn partner Ilona staat het vol planten. Er hangt een vogelkooi waar vier fladderaars om de zoveel tijd de ruimte vullen met hun speelse gekakel. De liefde voor natuur spat er vanaf. Ze wonen in een nieuwbouwhuis in Heerhugowaard, vijf minuutjes sturen van Alkmaar. Hiervandaan stapt Hans dagelijks met alle liefde op de fiets naar Warmenhuizen.

Wereldbekerwedstrijden 

Dat fietsen is niet zomaar. Hans gaf in het verleden veel op als topsporter. Hij schopte het op de mountainbike tot wereldbekerwedstrijden. Hij woonde toen nog in Utrecht. Bij een bedrijf daar dacht hij zijn hele leven te blijven werken, maar toen hij er parttime wilde gaan werken vanwege de sport, liep dat stuk. Via vacaturesites kwam hij uit bij Hazera. “Een bedrijf dat familiair op mij overkwam. Er werken nuchtere mensen. Dat past goed bij mij. Ik vind het leuk om een uitdaging aan te gaan. Je leeft maar één keer. Tot nu toe is het een heel leuk avontuur.”

De stap van Utrecht naar Noord-Holland maak je niet zomaar. Hans’ partner moest eerst wennen aan het idee. Maar ze namen de tijd. De eerste anderhalf jaar ging hij met de auto vanuit Utrecht naar Warmenhuizen. Dat gaat na een tijdje tegenstaan. “Ik heb gezegd wat ik voelde. Dat was een grote stap. Als je van de ene op de andere dag zegt: ‘kom, we pakken onze koffers in’, dan denk ik niet dat het je in dank wordt afgenomen. Het is geleidelijk gegaan. Gelukkig maken we allebei gemakkelijk vrienden. We hebben ons bijvoorbeeld ingeschreven voor een workshop tekenen. Zo leren we de omgeving steeds beter kennen.”

Puzzelstukje 

Van de keuze voor een baan in de Kop van Noord-Holland heeft hij geen moment spijt. Hij geniet van zijn werk. “Elke dag is anders. Je moet het zo zien: je krijgt hier telkens een puzzel aangereikt, en ga maar op zoek naar het ontbrekende puzzelstukje. Je hebt alleen nog geen idee hoe dat ontbrekende puzzelstukje eruit ziet. Daarvoor moet je onderzoek doen.”

Doorzettingsvermogen is volgens hem daarin een belangrijke factor. “Daarbij kan ik mijn verleden als topsporter goed gebruiken. Op de fiets leer je om door te zetten. Ik ben bereid om tot het gaatje te gaan. Iedere dag weer.” Hans ziet zichzelf nu zijn hele leven bij Hazera werken. Samen met zijn partner heeft hij als hobby een bedrijfje opgezet om wijnproeverijen op locatie te geven. Daar vermaakt hij zich prima mee. “Maar de planten zullen altijd op nummer één blijven staan.”

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan