Overzicht
'Het leven in de horeca is echt de moeite waard'
22 december 2022
Horeca Magazine

'Omdat we best afgelegen liggen, organiseren we hier geen besloten feesten en partijen. We willen dat de mensen die hierheen komen, niet voor niks komen. Kaap Noord staat voor relaxen. Voor voetjes in het zand. Ik bestier de voorkant van het paviljoen, de bediening, het personeel, de operationele zaken. Mijn man Mike runt de keuken.

We hebben elkaar hier ook ontmoet, alweer bijna tien jaar geleden. Mike werd destijds chef-kok van Kaap en ik was er in de weekenden, omdat ik nog pedagogiek studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik haalde mijn bachelor, maar koos er bewust voor daar te stoppen. Mijn hart ligt hier, op Texel. En in de horeca.

Ik hou écht van de reuring die bij de horeca hoort

Ik was pas twaalf jaar, eigenlijk dus nog te jong om te werken, toen ik in een buurtcafé afwasser werd. Later ging ik in datzelfde café in de bediening werken. Ik hou écht van de reuring, de gezelligheid en de hectiek die bij de horeca horen. Het is geen toeval dat Mike en ik inmiddels de eigenaren van Kaap Noord zijn.'



Onze kaart is veelzijdig, omdat onze klandizie dat ook is. Dus je kunt een simpel broodje eten voor de lunch, of kiezen voor Waddenzeegarnaaltjes. We hebben zacht lamsvlees, maar ook een simpele hamburger met frietjes.

Wij bellen onze mensen nooit af omdat het te rustig is

Een bezoek aan Kaap Noord gaat om meer dan eten en drinken, wat ons betreft. Het gaat om de ervaring; we willen dat elke gast zich hier welkom voelt en dat ook ons personeel het fijn heeft. Een team bouwen gaat allereerst over je team waarderen.

Wij bellen onze mensen nooit af omdat het te rustig is. Iedereen hier krijgt een vast aantal uren en daar kun je dus ook van op aan. Goed werkgeverschap is voor ons belangrijk. Dat betekent dat we ruimte laten aan eigenheid. Niemand is hetzelfde en dat is juist iets moois.

Horecatalent is meer dan zes borden tegelijk kunnen dragen

Horecatalent is meer dan zes borden tegelijk kunnen dragen, dat kun je iedereen wel leren. Het gaat erom dat je geniet van vrolijke gasten. Dat je voldoening haalt uit het mensen naar de zin maken. Dat je voor een gezin dat binnenkomt meteen een kinderstoel pakt en de andere stoel uit jezelf al wegzet. Dat je de kleine dingen oppikt, sociaal vaardig bent. En wij als werkgevers, zijn er om je te laten groeien. Om je zelfvertrouwen te geven. Het leven in de horeca, werken in teamverband, is echt de moeite waard.’