Overzicht
Hét motto van tomatenteler Agro Care: no limits, no nonsense!
22 december 2022
Karen Span

Agro Care is één van de bedrijven op Agriport A7 waar je niet omheen kunt. Letterlijk, want inmiddels wordt er door het oorspronkelijk Westlandse bedrijf op deze plek ruim 140 hectare aan tomaten geteeld. “We zijn vanuit het Westland via Zeeland naar de Noordkop gekomen. Hier lagen grote kansen voor de glastuinbouw en de sprong naar Noord-Holland bleek succesvol. De ligging aan de snelweg is bovendien ideaal qua verbinding met bijvoorbeeld ons hoofdkantoor, dat nog altijd in het Westland staat. Buiten Nederland telen we ook in Frankrijk, Tunesië en Marokko.”


Van het Westland naar de Noordkop - dat lijkt een behoorlijke omslag. Bas: “Het
zijn natuurlijk twee heel verschillende regio’s, maar qua mentaliteit zie ik
vooral overeenkomsten. Niet lullen maar poetsen, die nuchtere houding past ons
prima. Ik ben zelf in elk geval eens per week op onze locatie op Agriport te vinden. Als ik van beneden naar boven rijd is de kans op file klein, maar vanuit de Noordkop richting Amsterdam is het vaak raak. Soms vraag ik me af waar iedereen nou eigenlijk heen gaat, er liggen volgens mij veel kansen in de Kop van Noord-Holland en die worden nog niet altijd gezien. Een de glastuinbouwsector biedt veel mogelijkheden, er is zoveel meer te vinden dan alleen tomaten plukken. We hebben ook ICT-ers en andere technische mensen nodig en een agrarische achtergrond is zeker niet noodzakelijk. En we werken aan duurzaamheid, efficiëntie -bijvoorbeeld in transport- en samenwerking met andere bedrijven.” 

(tekst loopt door onder foto)

Verbinding zoeken
Binnen de glastuinbouw vindt veel overleg en afstemming plaats met collega’s, die in feite concurrenten zijn, alleen zien wij dat anders. Waar bedrijven als Philips en Samsung echt niet bij elkaar aan tafel schuiven, zoeken wij wél verbinding. We zoeken naar manieren om samen op te trekken waar mogelijk. Dat is ook de reden dat we een van de oprichters zijn van energiebedrijf ECW Energy, dat zich bezighoudt met duurzame manieren om energie te leveren aan onder andere grote kassen.”

Voor de glastuinbouw in het algemeen ziet Bas dus veel kansen, maar hoe zit dat met Agro Care zelf? Bas: “We hebben de ambitie om te groeien. Op Agriport is ons kavel zo goed als volgebouwd, maar er liggen altijd kansen in nieuwe of stevigere samenwerking. We blijven in elk geval inzetten op groei en verbeteringen. Niet voor niets is ons motto no limits, no nonsense!”

Meer weten? Kijk op www.agrocare.nl.