Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Hét motto van tomatenteler Agro Care: no limits, no nonsense!

“Spaanse tomaten hier in Nederland in de winkel? Dat is echt gekkigheid als je het mij vraagt. De productie hier in Nederland is zo hoog dat we helemaal geen buitenlandse tomaten nodig hebben.” Aan het woord is Bas Hanemaayer, HR-manager bij Agro Care.

Agro Care is één van de bedrijven op Agriport A7 waar je niet omheen kunt. Letterlijk, want inmiddels wordt er door het oorspronkelijk Westlandse bedrijf op deze plek ruim 140 hectare aan tomaten geteeld. “We zijn vanuit het Westland via Zeeland naar de Noordkop gekomen. Hier lagen grote kansen voor de glastuinbouw en de sprong naar Noord-Holland bleek succesvol. De ligging aan de snelweg is bovendien ideaal qua verbinding met bijvoorbeeld ons hoofdkantoor, dat nog altijd in het Westland staat. Buiten Nederland telen we ook in Frankrijk, Tunesië en Marokko.”


Van het Westland naar de Noordkop - dat lijkt een behoorlijke omslag. Bas: “Het
zijn natuurlijk twee heel verschillende regio’s, maar qua mentaliteit zie ik
vooral overeenkomsten. Niet lullen maar poetsen, die nuchtere houding past ons
prima. Ik ben zelf in elk geval eens per week op onze locatie op Agriport te vinden. Als ik van beneden naar boven rijd is de kans op file klein, maar vanuit de Noordkop richting Amsterdam is het vaak raak. Soms vraag ik me af waar iedereen nou eigenlijk heen gaat, er liggen volgens mij veel kansen in de Kop van Noord-Holland en die worden nog niet altijd gezien. Een de glastuinbouwsector biedt veel mogelijkheden, er is zoveel meer te vinden dan alleen tomaten plukken. We hebben ook ICT-ers en andere technische mensen nodig en een agrarische achtergrond is zeker niet noodzakelijk. En we werken aan duurzaamheid, efficiëntie -bijvoorbeeld in transport- en samenwerking met andere bedrijven.” 

(tekst loopt door onder foto)

In de kas bij Agro Care

Verbinding zoeken
Binnen de glastuinbouw vindt veel overleg en afstemming plaats met collega’s, die in feite concurrenten zijn, alleen zien wij dat anders. Waar bedrijven als Philips en Samsung echt niet bij elkaar aan tafel schuiven, zoeken wij wél verbinding. We zoeken naar manieren om samen op te trekken waar mogelijk. Dat is ook de reden dat we een van de oprichters zijn van energiebedrijf ECW Energy, dat zich bezighoudt met duurzame manieren om energie te leveren aan onder andere grote kassen.”

Voor de glastuinbouw in het algemeen ziet Bas dus veel kansen, maar hoe zit dat met Agro Care zelf? Bas: “We hebben de ambitie om te groeien. Op Agriport is ons kavel zo goed als volgebouwd, maar er liggen altijd kansen in nieuwe of stevigere samenwerking. We blijven in elk geval inzetten op groei en verbeteringen. Niet voor niets is ons motto no limits, no nonsense!”

Meer weten? Kijk op www.agrocare.nl.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.