Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Hoofdassistent wapensystemen en meer niet-militaire banen bij de Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is een maatschappij op zich. Naast militaire functies zijn er ook veel andere verschillende uitdagingen. In samenwerking met de Koninklijke Marine lichten we op Op Kop regelmatig een aantal vacatures uit.

Hoofdassistent wapensystemen

Bij Defensie strijden we voor een wereld waarin mensen in vrijheid en veiligheid kunnen leven. Omdat we ervan overtuigd zijn dat ieder mens dat verdient. Als hoofdassistent lever jij vanuit Den Helder een belangrijke bijdrage aan deze missie. Jij bent betrokken bij de inbedrijfstelling van, maar ook het onderhoud aan onze wapensystemen. Versterk jij ons technische team?

Jij bent als hoofdassistent van a tot z verantwoordelijk voor een deel van onze wapensystemen. Van de inbedrijfstelling en overdracht aan de klant tot het herstel en onderhoud: je bent betrokken bij alle fasen van het technische proces. Hierbij richt jij je op uiteenlopende toestellen, installaties en (sub)systemen met een complexe structuur. Ook geef je technische leiding aan collega’s. Uiteraard houd je bij al je werkzaamheden uitgebreid rekening met instructies en normen, maar ook met zaken als kwaliteit, oplevertijd en eisen op het gebied van veiligheid en milieu. En je houdt je kennis continu op peil. Over installaties en systemen, maar ook over testapparatuur en diagnostische en testsoftware.

Klinkt dit als de baan voor jou? Lees hier meer!


Samen met je collega’s stuur je als hoofdassistent systemen aan op een veilige vaart.

Hoofdassistent systemen en netwerken

De Koninklijke Marine beschermt vrede en veiligheid op zee. Als hoofdassistent zorg jij ervoor dat de complexe technische systemen en installaties aan boord van onze schepen altijd optimaal functioneren. Samen met je collega’s stuur je aan op een veilige vaart.

Jouw kerntaak is het in bedrijf stellen en onderhouden van uiteenlopende toestellen, installaties en (sub)systemen van de Marine. Je zorgt ervoor dat deze altijd aan de eisen op het gebied van kwaliteit, oplevertijd, en veiligheid en milieu voldoen. Storingen aan boord of in de werkplaats los je zelfstandig op. Komt een storing vaker voor? Dan achterhaal je de oorzaak en onderzoek je hoe we dat kunnen voorkomen.

Is deze functie wat voor jou? Solliciteren kan je via deze link. We hebben ruimte voor drie tijdelijke personeelsleden en een vaste aanstelling.


Als projectleider export control compliance leid je in beleidsmatig opzicht complexe, omvangrijke projecten.

Projectleider export control compliance

Veiligheid vanuit zee. Dat is het doel van het Commando Zeestrijdkrachten, onderdeel van de Koninklijke Marine en het maritieme deel van de krijgsmacht. Wij zorgen dat de operationele vloot- en marinierseenheden continu inzetbaar zijn en paraat staan. Jij speelt hierbij vanuit Den Helder een rol als projectleider bij het Bureau Export Control.

Bij dit stafbureau coördineer je de invoering van een kwaliteitssysteem dat de compliance aan export control moet borgen. Hiervoor leid je in beleidsmatig opzicht complexe, omvangrijke projecten. Je zorgt bijvoorbeeld dat tactisch-operationele doelstellingen worden ontwikkeld en gerealiseerd. Dit doe je door een projectteam samen te stellen, op hoofdlijnen de (deel)projectleiders aan te sturen en de werkzaamheden te plannen en coördineren.

Ben jij die expert op het gebied van export control? Solliciteer dan via deze link.

Werken bij Defensie Zie voor meer niet-militaire vacatures bij de Koninklijke Marine de website www.werkenbijdefensie.nl.
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan