Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Ik kan overal ter wereld werken’

‘‘Nadat ik vanwege kleurenblindheid werd afgekeurd bij Defensie, wist ik niet zo goed wat ik wilde', zegt Justin Riemers, senior operator bij de NAM. 'Mijn oom is techniekdocent op het ROC Kop van Noord-Holland in Den Helder en mijn buurvrouw werkte voor een bedrijf in de olie- en gasindustrie. Beiden adviseerden mij om techniek een kans te geven.'

‘Na vmbo-kader ben ik daarom de opleiding werktuigbouwkunde gaan volgen, met de specialisatie olie en gas. En daar ben ik maar wat blij mee. Ik heb een baan gevonden die ik écht leuk vind.

Als Senior Operator bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ben ik medeverantwoordelijk voor de ‘gasflow’ van de Noordzee naar het vasteland. Ook calamiteitenbestrijding hoort bij mijn werkzaamheden. Als er een ongeluk op zee plaatsvindt zorg ik ervoor dat betrokkenen snel geholpen worden en veilig thuiskomen.

Ik ben heel close met mijn ploeg

Wat ik heel gaaf vind aan mijn werk, is dat ik met veel bedrijven en mensen samenwerk. Ik ben heel ‘close’ met mijn ploeg. Bij hen kan ik echt mezelf zijn. Ook wanneer het privé wat tegenzit, delen we dat met elkaar.

Met mijn huidige opleiding kan ik eigenlijk overal ter wereld werken. Soms word ik telefonisch of via sociale media benaderd door andere bedrijven, die graag willen dat ik bij hen kom werken. Maar ik hoef niet weg. Ik heb nu al een goed salaris en binnen de NAM en bij haar partner Shell kan ik mezelf maximaal doorontwikkelen. Ik heb geen hbo nodig om hogerop te komen. Via interne en gerichte opleidingen zijn er al veel mogelijkheden om te groeien.’

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.