Overzicht
‘Ik kan overal ter wereld werken’
22 december 2022
Techniek Magazine

‘Na vmbo-kader ben ik daarom de opleiding werktuigbouwkunde gaan volgen, met de specialisatie olie en gas. En daar ben ik maar wat blij mee. Ik heb een baan gevonden die ik écht leuk vind.

Als Senior Operator bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ben ik medeverantwoordelijk voor de ‘gasflow’ van de Noordzee naar het vasteland. Ook calamiteitenbestrijding hoort bij mijn werkzaamheden. Als er een ongeluk op zee plaatsvindt zorg ik ervoor dat betrokkenen snel geholpen worden en veilig thuiskomen.

Ik ben heel close met mijn ploeg

Wat ik heel gaaf vind aan mijn werk, is dat ik met veel bedrijven en mensen samenwerk. Ik ben heel ‘close’ met mijn ploeg. Bij hen kan ik echt mezelf zijn. Ook wanneer het privé wat tegenzit, delen we dat met elkaar.

Met mijn huidige opleiding kan ik eigenlijk overal ter wereld werken. Soms word ik telefonisch of via sociale media benaderd door andere bedrijven, die graag willen dat ik bij hen kom werken. Maar ik hoef niet weg. Ik heb nu al een goed salaris en binnen de NAM en bij haar partner Shell kan ik mezelf maximaal doorontwikkelen. Ik heb geen hbo nodig om hogerop te komen. Via interne en gerichte opleidingen zijn er al veel mogelijkheden om te groeien.’