Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Ik wil meebouwen aan de regio, mijn thuishaven’

‘‘Door de overgang van fossiele brandstoffen naar nieuwe, duurzame energiebronnen, verandert de haven van Den Helder', vertelt Maarten Boer, technisch manager bij Port of Den Helder. 'Voorheen kwamen hier vooral schepen die de olieplatformen bevoorraadden met zware materialen, de ‘suppliers’. Nu komen er steeds meer schepen die werknemers naar windparken op zee vervoeren, de zogenaamde ‘crew tenders’. Dat zijn andere schepen, die andere aanmeerfaciliteiten vragen.’

‘Als Technisch Manager van Port of Den Helder ben ik verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Dit is nodig want zo voldoet de haven ook in de toekomst aan de wensen van organisaties en bedrijven die hier gebruik van maken.

Meeste van mijn werk verdween onder de grond

Na het behalen van mijn vwo-diploma in Den Helder en het afronden van de hbo-studie Civiele Techniek bij InHolland in Alkmaar, heb ik meegewerkt aan de renovatie van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Prestigieuze projecten, maar het meeste van mijn werk verdween onder de grond. Ik wil meebouwen aan Den Helder en de regio, mijn thuishaven. ‘De Port’, zoals we het vaak noemen, is een belangrijke aanjager van de lokale economie, veel gezinnen worden hier beter van. En ik mag die haven mede vormgeven. Ik geniet van het werk en de verantwoordelijkheid.

Op basis van het plan dat ik met mijn collega’s heb geschreven is een investering toegezegd om de haven te onderhouden en verder te ontwikkelen. Dat plan mag ik de komende jaren uitvoeren. En dat allemaal in mijn achtertuin. Naast mijn werk ben ik als vrijwilliger actief bij de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij. Bijna wekelijks gaat mijn portofoon af. Dan moet ik direct mijn werk laten vallen en het water op om te ondersteunen bij een incident. Zo combineer ik een baan waarbij ik heel veel vooruit moet denken met een baan waarbij ik direct moet handelen.’

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.