Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Jouw mening wordt gehoord en gewaardeerd’

‘‘Veel mensen denken dat het er bij de Koninklijke Marine heel hiërarchisch aan toegaat. Zelf ervaar ik dat helemaal niet zo’, zegt Marshelon Pop, korporaal technische dienst bij de Koninklijke Marine. ‘Gesprekken gaan over de inhoud van het werk. Het gaat niet om wie je bent, maar om wie het beste argument heeft. Dat geeft de doorslag. Je wordt verwacht je mening te geven, een mening die gewaardeerd wordt.’

‘Het is alweer even geleden dat ik de mavo en elektrotechniekopleiding heb afgerond. Ik begon aan een hbo-opleiding, maar kwam er al snel achter dat voor mij de nadruk te veel op de theoretische kant lag. Ik wil juist in de praktijk bezig zijn en mezelf op die manier continu blijven ontwikkelen. Bij de marine krijg ik die kans.

Ik geniet echt van m'n werk

Ik geniet echt van m’n werk. Als Korporaal Technische Dienst is je takenpakket heel breed. Van routinewerkzaamheden als periodiek onderhoud tot onverwachte spoedklussen als storingen en natuurlijk het leveren van een bijdrage aan militaire missies. Dat kan een oefening zijn of een echte operatie die wij met de gehele bemanning van het schip uitvoeren.

Wat ik heel goed vind bij de marine is het takenboek. Dat krijg je zodra je voor het eerst gaat varen. Hierin staan allerlei opdrachten. Veel van deze taken mag je zelfstandig uitvoeren en op het moment dat je klaar bent, laat je je werk controleren en aftekenen. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. Dit helpt je zelfstandig te worden, maar leert je ook om hulp te vragen als je vastloopt.’

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.