Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Kamperen zonder wc-rol onder de arm

DDe Kopgemeenten – Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon – trekken elk jaar honderdduizenden toeristen. Een Waddeneiland als Texel, ontvangt bijvoorbeeld 1,2 miljoen gasten per jaar. Die bezoekers willen vaak ook ergens logeren en dat kan bijvoorbeeld op de boerencamping van Mary en Jan Romar; eigenaren van een groot bloembollenbedrijf én van Duinzoomhoeve; een camping op loopafstand van de zee.

Zodra Mary over haar plek in Julianadorp aan Zee begint te vertellen, hoeft de luisteraar alleen nog maar zijn ogen dicht te doen. Haar liefde voor de Kop van Noord-Holland weerklinkt in elke zin en zelfs zittend aan de keukentafel kun je de zeewind voelen waarover ze vertelt.

Mary: ‘De luchten hier zijn prachtig, echt prachtig. We kunnen lopend naar het strand, ademen hier elke dag de frisse zeelucht. We hebben hier rust, weidse uitzichten, duinen, in het voorjaar bloeiende bloemenvelden. Ik vind het leven hier heerlijk.’

Haar schoonouders begonnen vijftig jaar geleden de camping die zij vandaag runt. Een boerenkampeerbedrijf. Bezoekers – veel Duitsers – logeren tussen de bollenvelden van Mary en haar man Jan. Al kamperend leren toeristen zo over de bollenkweek en het boerenbedrijf.

‘Gasten die hier logeren zijn eigenlijk ook getuigen van onze dagelijkse werkzaamheden in de bloembollenteelt. Elke ochtend bak ik warme broodjes voor iedereen. Sommige gasten huren een camperplek, anderen komen met de caravan of boeken een van onze pipowagens. Hoe dan ook, niemand hoeft met een wc-rol onder de arm het terrein over, haha. Ja, dat is toch een beetje het clichébeeld van de camping. Maar hier heeft dus elke plek zijn eigen sanitaire voorzieningen en wij leveren het toiletpapier.’

In het hoogseizoen is Duinzoomhoeve eigenlijk standaard volgeboekt. Vorig jaar was elke plek op de camping vijf volle maanden vergeven. Het is in die maanden – van april tot september – dan ook best aanpoten, zo’n kampeerterrein. Gasten hebben vragen. Hoe laat vertrekt de boot naar Texel? Wat zijn leuke dingen we in de buurt kunnen doen? Mensen gaan en leveren hun sleutel in, mensen komen en moeten een sleutel krijgen.

‘Als de wifi instabiel is, weet ik dat meestal binnen een kwartier, haha. Een toilet dat verstopt zit, wordt aanzienlijk minder snel gecommuniceerd. De een wil een BBQ-pakket bestellen en de ander hoopt iets te leren over ons bedrijf. Het is hard werken, zo’n camping erbij. Maar het is ook heerlijk. We hebben hier de meeste zonuren van Nederland, veel bezoekers zijn ontspannen – liggen lekker in een van de hangmatten of spelen spelletjes met hun kinderen – en je verveelt je nooit.’

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.