Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Koploper Anna zit helemaal op haar plek in Sint Maarten

OOp Ibiza en Curaçao heeft ze gewoond voor haar school en stage. Maar toch is Anna van Schie weer teruggekeerd naar haar roots: geboren op een boerderij in Burgerbrug, is ze nu neergestreken in Sint Maarten, waar ze haar eigen huis heeft gekocht. Anna is een echte Noord-Hollandse en voelt zich helemaal thuis in de Kop.

“Weggaan uit de Kop is wel door mijn hoofd gegaan. Moest ik niet op kamers, richting de stad? Ik heb er veel over getwijfeld, vooral omdat ik anderen het wel zag doen. Momenteel studeer ik in Haarlem, maar hoe vaak moet je tegenwoordig nog naar school? Daarom heb ik toch de keuze gemaakt hier te blijven. Ik heb gewoon alles in de Kop. Ik werk bij Capfun de Bongerd in Tuitjenhorn, heb mijn ouders en veel vriendinnen in de buurt wonen en ik kon hier gewoon mijn eigen huis kopen. En als ik een keer naar Amsterdam wil, dan pak ik de auto en ben je er zo.”

Cafpun de Bongerd

Anna werkt al een aantal jaar als parkreceptioniste bij Capfun de Bongerd. De vijfsterrencamping verhuurt lodges, studio’s en kampeerplaatsen. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het indoor speelparadijs de Holle Bolle Boom, waar ze naar hartenlust kunnen klimmen, springen en glijden. Het uitgebreide waterpark van de camping bestaat uit het buitengedeelte Holle Bolle Buiten met een zwembad met glijbanen, een spetter- en spatbad voor de kleintjes en een fonteinplein. Daarbij is er een overdekt gedeelte, de Holle Bolle Plons, met een zwembad, waterspeeltuin, diverse glijbanen en een fonteinplein. Maar ook in de omgeving zijn vele activiteiten mogelijk. De camping ligt op slechts 15 minuten rijden van de stranden van Callantsoog, Petten en Hargen. Er zijn ook mooie fietsroutes naar het strand. 

Anna van Schie, parkreceptioniste bij Capfun de Bongerd

Mijn werk maakt mij vrolijk

“Ik ben echt fan van mijn werk. Ik wist nooit helemaal goed wat ik wilde doen en wat ik leuk vond. Ik heb een versnelde opleiding MBO Hospitality Management gedaan en stage gelopen in het buitenland in de horeca en bij de receptie. Hierdoor kwam ik erachter dat ik de receptie heel leuk vond. Ik vind het superleuk om mensen blij te maken en met mensen te werken. Toen ik de vacature bij de Bongerd voorbij zag komen, heb ik meteen gesolliciteerd. Ik zit hier heel erg op mijn plek. We hebben een leuk team met fijne collega’s en het is een gaaf bedrijf. Het geeft mij energie om hier te werken. Als ik op de camping ben, zit ik zelf ook echt in die beleving. Elke dag is anders bij de Bongerd, ondanks dat ik hetzelfde werk doe. Ik kom elke dag wel met een leuk verhaal thuis. Het complete plaatje maakt het voor mij een fantastische werkplek. De enthousiaste mensen, de kinderen. Je ziet dat mensen gewoon verbaasd zijn bij binnenkomst. Ze vinden het te gek, alsof je bij Disneyland aankomt. Als mensen blij zijn, word je dat zelf ook. Al heb ik een rotdag, mijn werk vrolijkt mij op."

Bongerd training

Er werken ongeveer 35 vaste werknemers bij Capfun de Bongerd, onder wie Anna, omdat het seizoensgebonden is. In de winter is de camping zo goed als dicht, op de horeca, receptie en de Holle Bolle Boom na. “In de zomer werk ik fulltime en in de winter 2 tot 3 dagen. De camping is steeds meer aan het uitbreiden, maar het voelt niet te groot. Het voelt alsof we het echt met z’n allen doen, ondanks dat er zoveel verschillende afdelingen zijn. Je werkt samen aan die beleving en dat zorgt ervoor dat je zo’n team spirit hebt. We maken er ook grapjes over. Druk? Wat dacht je van gezellig! Voordat je bij de Bongerd begint met werken krijg je ook een Bongerd-training. Dat maakt dat je wel in het sfeertje komt. Wat ook zo leuk is, is dat we aan het begin van het seizoen een kick-off hebben met iedereen en aan het einde van het seizoen een uitje. Als je daar voor de eerste keer bij bent, denk je 'wow, wat veel mensen, hoe ga ik ieders naam onthouden?' Maar dat komt allemaal goed. De een ken je beter dan de ander, maar het voelt helemaal niet onpersoonlijk. Ik vind dat we heel gastvrij zijn en een heel enthousiast team hebben. Het is hier ook helemaal niet hiërarchisch en het management is erg betrokken.”

Op de fiets naar het werk

Er zijn veel lokale werknemers die lekker op de fiets naar het werk komen. Anna pakt ook regelmatig de fiets. “De natuur ben ik laatste tijd steeds meer gaan waarderen. Voorheen was ik mij daar niet zo bewust van. Ik zit zo dicht bij het strand, de duinen, het bos. Ik pak de fiets en ben er zo. Het is hier rustiger en mooier dan in het zuiden. Sint Maartenszee heeft hele mooie duinen. En in Petten is het strand heel mooi opgespoten. Ik ga bijna wekelijks even naar het strand of bos met mijn moeder of een vriendin. Als je daar bent, ben je echt even weg van huis. Dat is echt wel iets supermoois aan de Kop.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.