Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Koploper Laura gaat nooit meer weg uit Schagen

Toen ze twee jaar was verhuisde ze van Callantsoog naar Schagen. Daar woont ze nog steeds, ze is zelfs op zoek naar een koophuis, want ze gaat er nooit meer weg. Zorgen voor anderen zit in haar bloed. Laura Tronci wilde altijd al andere mensen helpen.

“Ik woon samen met mijn vriend. Schagen is een leuke plek om te wonen, je hebt er alles en er is zoveel te doen. We hebben een gezellig centrum, bioscoop en veel restaurantjes. Met mijn vriendinnen ga ik graag uiteten of naar de film. Er worden ook veel leuke evenementen georganiseerd zoals popweekend. Ik ben niet van plan hier ooit weg te gaan. Samen met mijn vriend zijn we naar een koophuis aan het kijken. Schagen is wel echt een stad, ik heb niet het idee dat iedereen mij kent en ik andersom ook niet. Alles is heel goed te bereiken, er is een treinstation en op de fiets ben je overal ook zo. Daarbij heb ik het strand dichtbij en zijn er zoveel mooie locaties waar ik met mijn hond graag wandel, zoals de donkere duinen in Den Helder of het strandje bij de Wiel.”

Zorgzaam karakter

Laura is heel erg zorgzaam. Altijd wilde ze andere mensen helpen en was ze bezig met het welzijn van anderen. “Pas toen ik richting moest kiezen, kwam de opleiding Verpleegkunde naar voren en dat bleek perfect bij mij te passen! Je kunt je als verpleegkundige in veel richtingen specialiseren en op heel veel verschillende werkplekken werken. Er bestaat een beeld dat een verpleegkundige mensen verzorgt en dat daar het werk een beetje mee ophoud. Maar er is nog zoveel meer! Je moet rekening houden met veel factoren, daar zie ik een uitdaging in. Na mijn mbo opleiding heb ik eerst een jaar gewerkt op de acute opname afdeling in het ziekenhuis en kwam ik in aanraking met mensen met psychische problemen. Dat vond ik heel erg interessant. In het ziekenhuis was er te weinig tijd om daar echt aandacht aan te besteden, maar het heeft mij sindsdien aangetrokken. Door de hbo-v kwam ik terecht op de crisis opname van geestelijke gezondheidszorg in Schagen. Je krijgt te maken met acute zorg, mensen die niet thuis kunnen blijven omdat ze een gevaar zijn voor zichzelf of hun omgeving.”

Laura Tronci zorgt graag voor anderen

Openstellen voor anderen

"Veel mensen zoals jij en ik krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Cliënten die worden opgenomen bij de GGZ hebben gewoon een normaal leven, maar raken uit balans. Dat is heel verdrietig, er zijn vaak anderen bij betrokken zoals kinderen, partners, buren. Ze komen in vicieuze cirkel terecht, verliezen sociale contacten, soms hun woning. Ik denk dat het belangrijk is dat je als zorgprofessional openstelt en luistert naar wat de patiënt daadwerkelijk aangeeft. Is de patiënt eenzaam? Spelen er nog andere factoren? De zorg moet goed aansluiten op de individuele behoefte alleen daardoor kan het bijdragen aan de kwaliteit van leven van de patiënt. Ik geloof dat lichaam en geest heel nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Daarom staan beide in het contact met de patiënt bij mij centraal. Ook in mijn huidige baan als verpleegkundig consulent IBD voor de maag-,darm en leverziekten van de Noordwest ziekenhuisgroep probeer ik naar het hele plaatje te kijken. Ik haal hier heel veel voldoening uit en ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk! Ja, ik wil voor altijd verpleegkundige blijven!"

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.