Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Koploper Marjolein geeft mensen een topstart van hun vakantie

MMarjolein Bonne begon na haar MBO-opleiding als receptionist. Daarna werkte ze in verschillende winkels en rolde vervolgens de zorg in. Ze deed daar schoonmaakwerk bij mensen thuis. Uiteindelijk belandde ze in de hospitalitysector, bij Boutique Hotel Texel in De Cocksdorp. “Eigenlijk ben ik hier gewoon ingerold. Mijn vorige baas ging failliet en Marianne Langeveld, eigenaresse Boutique Hotel, zocht nog een schoonmaakster. Nou, dat kon ik wel.”

Op die manier belandde Marjolein in een andere sector, maar deed nog steeds wat zij het liefst doet: schoonmaken. “Ik had nog nooit in een hotel gewerkt en had alleen maar schoonmaakervaring. In het werk zelf zit weinig verschil, maar het is toch ook heel anders dan in de zorg. Als ik iedere week bij mevrouw Bakker schoonmaakte kreeg ik ook haar verhaal te horen met een kopje thee en koekje. Het is heel anders, je komt bij hen thuis. Nu is er over het algemeen weinig contact met de gasten, maar dat vind ik niet erg. Zo kan ik lekker mijn ding doen. Ik vind het echt supergaaf dat je ervoor zorgt dat mensen een schone omgeving hebben en een fijn verblijf.”

Schoonmaken wordt onderschat            

“Dit werk past bij mij, ik weet wat ik moet doen. Gestructureerd werken is mijn sterke kant. Schoonmaken is echt een vak, maar dat wordt vaak onderschat. Niet iedereen kan het. Het is veel meer dan alleen een stofzuiger door de kamer trekken. Schoonmaken moet in je zitten, anders lukt het niet. Het is belangrijk oog te hebben voor detail en fysiek is het ook best zwaar. Ik hoef in ieder geval niet meer naar de sportschool!”, lacht ze.

Marjolein maakt ook altijd wel iets mee. “Zo hadden we eens een aanzoek, waarbij ik heb geholpen door bloemen op het bed neer te leggen. Later kwam ik de kamer binnen en lag er een papiertje ‘Ze zei ja’. Dat is toch geweldig?! Je zorgt er echt voor dat iemand een goede vakantie heeft. Dat ik daaraan kan bijdragen is toch fantastisch?! We hebben hier 45 kamers. We zijn voor Texelse begrippen een redelijk groot hotel. Het mooiste hotel als je het mij vraagt, maar ik ben misschien wel wat bevooroordeeld haha.”

Persoonlijk en gedreven

Het team housekeeping is erg belangrijk voor Boutique Hotel Texel. Het bestaat uit tien mensen, die stuk voor stuk enthousiast zijn over hun baan. “We kennen elkaar al jaren en zijn allemaal Texelaars. We zijn goed op elkaar ingespeeld en werken als een geoliede machine. Ook is Marianne een ontzettend fijne werkgever. We kunnen altijd bij haar terecht en ze heeft altijd nieuwe ideeën.” Die ideeën hebben hun vruchten afgeworpen. Zo heeft het Boutique Hotel Texel in 2018 drie Awards gewonnen: voor ‘Mooiste hotel van de Wadden’, ‘Beste hotel van Texel’ en het ‘Beste Wellness Hotel van Nederland’. Ook is Marianne Langeveld in 2016 uitgeroepen tot de meest markante horecaondernemer van Noord-Holland. Geen slechte staat van dienst dus. “Boutique Hotel is in 1963 opgericht en sindsdien altijd binnen de familie gebleven. Het voelt nog steeds persoonlijk. Bij Marianne staat de deur altijd open, ik kan alles vragen. Het is een heel gezellige en persoonlijke plek, waar ik me ontzettend gewaardeerd voel. Ik ga sowieso nog met heel veel plezier naar mijn werk. Er is echt niets dat ik niet leuk vind. Zolang ik het nog zo leuk vind, ga ik zeker niet weg.”

Texel is mijn plek

Niet weg bij Boutique Hotel, maar ook zeker niet weg van het eiland. Marjolein woont al haar hele leven op Texel en zou niet anders willen. “Waarom? Ik heb hier mijn wortels. We wonen hier al generaties lang. Onze ouders wonen ook nog altijd hier. Het is gewoon mijn plek. Toen mijn man en ik verhuisden, kwamen we erachter we naast iemand woonden die vroeger, tientallen jaren terug, met mijn opa had gewerkt. Dat is toch mooi! De ‘overkant’ heeft ook nooit gelonkt. Ik heb hier alles: vrienden, familie, een topbaan, ruimte en vrijheid. Dus waarom zou ik dan in de Randstad gaan wonen en achter in de files aansluiten? De Kop is gewoon top!

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.