Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Koploper Rick houdt van de wind door zijn haar

HHij is geboren en getogen in Helmond, onder de rook van Eindhoven. Tot zijn vrouw een leuke functie voor hem tegenkwam. Bij de Koninklijke Marine in Den Helder. Hij trok de stoute schoenen aan en solliciteerde met succes. Het gezin pakte hun spullen in en vertrok naar de Kop. Rick Schoofs is inmiddels helemaal gesetteld in deze regio.

“We hadden het niet slecht in Helmond. Een eigen koophuis, allebei een baan. Maar toen werd mijn vrouw ontslagen en ging ze op zoek naar een nieuwe baan. Ze kwam een leuke functie voor mij tegen, als burgermedewerker bij de Koninklijke Marine. Defensie is mijn oude baas; ik heb tien jaar lang bij de Koninklijke Landmacht gewerkt als militair. Ik vroeg of ze gezien had dat deze baan in Den Helder was. 'Ja', was het antwoord. 'Als jou dit leuk lijkt pakken we alles in en gaan we dat gewoon doen', zei ze. Ik heb alle voor- en nadelen goed bekeken en besloot te solliciteren. We gingen daarna op vakantie en toen werd ik gebeld. Of ik de maandag na mijn vakatie op gesprek kom komen. En de dag daarna kreeg ik al te horen dat ik was aangenomen! Dit was in juni 2019. En toen gingen we rondkijken voor een woning in de omgeving van Den Helder.”

Goed gevoel in Julianadorp 

Rick en zijn vrouw hebben tijdens hun zoektocht naar huizen gekeken in Julianadorp, Hippolytushoef, Anna Paulowna en Den Helder. Uiteindelijk werd het Julianadorp, de plek gaf ze een goed gevoel. Onder de rook van Den Helder. Alsof het zo moest zijn. “We boffen ook met de mooie natuur om ons heen. De zee is dichtbij en vlakbij heb je een mooi bos om te wandelen. Ik ga ook vaak toeren, langs de dijk vanuit werk naar huis. Dan geniet ik echt als ik door de duinen rijdt en het lekkere windje voel door mijn haren. We wonen aan een pleintje in het dorp en met de kids heb je heel veel aanspraak, meer dan we in Helmond hadden. De mensen hier zijn enorm vriendelijk, het is gemoedelijk, iedereen zegt elkaar gedag. Dat is een heel verschil. Al met al is het ons reuze meegevallen. Mijn vrouw heeft eerst thuis gezeten, met het idee dat zij voor de kids zou zorgen. Maar dat liep anders. Ze had vrij snel een baan te pakken, een baan vinden is hier blijkbaar niet moeilijk.”

Rick Schoofs werkt bij de Koninklijke Marine aan duikapparatuur

Werken aan je hobby

Rick verzorgt bij de Koninklijke Marine het onderhoud aan duikmaterialen van de gewone duiksets. "Specifiek en belangrijk werk waar je met je koppie bij moet blijven. Als wij een foutje maken en iemand komt zonder zuurstof te zitten, dan kan het zijn dat iemand overlijdt. Daarom hanteren we het vierogenprincipe. Ieder werk wordt door een ander gecontroleerd. Ik vind het werken met duikmateriaal heel mooi, duiken is ook een hobby van mij. Iedere dag ga ik met een goed gevoel naar het werk. Als ik iets heb gerepareerd geeft me dat voldoening en ik werk graag met mijn handen. Ik ga ook mee aan boord van de schepen. Daar doe ik het onderhoud van duikslangen en maken we extra setjes voor het comfortabeler dragen van de uitrusting. Er heerst een bepaalde saamhorigheid, we willen het met elkaar voor elkaar boksen en we weten wat we aan elkaar hebben. Er is kameraadschap, een gevoel van broederschap.”

Duiken en lego 

Bij Defensie kan je in je vrije tijd zelf kiezen wat je wil doen; er zijn diverse clubs, waaronder een duikclub. En laat duiken nou net een grote hobby te zijn van Rick. “Ik ben inmiddels reddingduiker geworden. Met mijn ploeg ga ik voor de vierde keer meedoen aan de marathon van Eindhoven, wij worden ingezet als reddingduiker in het water. Als er iemand dreigt te verdrinken, dan redden wij ze."

Op exotische plekken heeft Rick nog niet gedoken: "Ik heb alleen in Nederland gedoken, ik ben dan ook nog niet zo verwend als de meeste duikers. Ik doe het echt voor mijn rust, niet om snel zo diep mogelijk te gaan. Ik heb nog genoeg plekken op mijn wensenlijstje staan."

Rick heeft nog een andere hobby. Of liever: het complete gezin heeft die hobby. Lego. "Zolang ik het ken, speel ik ermee. Voor de verjaardag van mijn vrouw heb ik haar het Disneykasteel cadeau gedaan. De liefde voor Lego hebben we nu overgebracht op de kids. Het is leuk om te zien wat ik deed, doorgaat in de volgende generatie.”

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.