Overzicht
Lascoördinator en meer niet-militaire banen bij de Koninklijke Marine
22 december 2022
Bo-Anne van Egmond

Senior technisch specialist elektronische oorlogsvoering

Bij de afdeling Maritieme Techniek in Den Helder duik jij in de wereld van complexe technische systemen. Bij de combinatie elektronica en zeewater voel jij je als senior technisch specialist elektronische oorlogsvoering als een vis in het water. Op die manier werk je dagelijks mee aan een veilig Nederland.

Als senior technisch specialist elektronische oorlogsvoering zorg je ervoor dat zeer complexe subsystemen of functies ingezet kunnen blijven. Je doet dat in de breedste zin van het woord. Dat betekent onder meer dat je optreedt als technisch coördinator, advies geeft aan operationele gebruikers en als procescontroller zorgt voor de (bij)sturing van het instandhoudingsproces. Je kennis draag je over aan vakgenoten en collega’s door (interne) publicaties en het geven van presentaties.

Ben jij die specialist die de Koninklijke Marine zoekt? Klik dan hier voor meer informatie over deze baan.

Lascoördinator

Dag in dag uit zorgen onze technische professionals ervoor dat ons materieel inzetbaar is én blijft. Kortom: zonder techniek geen Defensie. Versterk jij als lascoördinator ons team op de marinebasis in Den Helder? Bij ons krijg je de kans te bouwen aan het lasbedrijf. Jij zorgt er mede voor dat ons materieel op elk moment en waar dan ook gereed is om ingezet te worden.

In jouw functie heb je verschillende rollen. Je coördineert alle werkzaamheden en stuurt in- en externe lassers dagelijks aan. Ook voor de kwaliteit van laswerkzaamheden en de warmtebehandeling aan platform- en wapensystemen ben jij verantwoordelijk. Voor aanvang van werkzaamheden check jij of de juiste mensen, middelen, materialen en procedures aanwezig zijn, zodat altijd aan de gestelde eisen en voorschriften kan worden voldaan. Wijkt een opdracht af? Of kom je eventuele gebreken tegen? Dan grijp je in en zoek je naar oplossingen om zaken te herstellen.

De baan voor jou? Solliciteer dan hier!

Werken bij DefensieKlik hier

Specialist vakbekwaamheid brandweer

Het Korps Marinebrandweer (KMB) verzorgt de brandbestrijding op het Nieuwe Haventerrein en het Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder. Het KMB heeft als taak het voorkomen, beperken en bestrijden van brand, ongevallen en andere calamiteiten. Als specialist vakbekwaamheid brandweer verzorg jij opleidingen voor medewerkers van de repressieve dienst. Zo zorg je ervoor dat zij hun werk op een goede manier kunnen uitvoeren.

Je gaat aan de slag in het cluster Vakbekwaamheid van het Korps Marinebrandweer. Ook draai je mee in het piket van de stafofficiers van het korps. Als specialist vakbekwaamheid sluit jouw visie aan op die van van de organisatie en draag je bij aan de realisatie van deze visie. Je adviseert de coördinator over aspecten van vakbekwaamheid, draagt zorg voor de implementatie van wijzigingen en je geeft uitvoering aan de geoefendheid, scholing en inzetbaarheid van (repressief) personeel.

Meer weten over deze uitdagende baan? Klik hier voor meer informatie.