Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Lisa is haarstylist bij Kapsalon ByTedd

Een hairstylist is een kapper die het haar van zowel mannen als vrouwen verzorgt, een droombaan voor Lisa. ​

Het beroep haarstylist bestaat al heel lang. Het is eigenlijk afkomstig van het beroep barbier: een snor- en baardstylist die zich bezighoudt met het knippen, trimmen en bijwerken van allerlei soorten baarden en snorren. “Er komt veel meer bij kijken dan puur het knippen van de haren. Mijn werkzaamheden variëren van het wassen, knippen en föhnen tot het kleuren van het haar en permanent zetten. Ook geef ik advies, bijvoorbeeld over de keuze voor een haarkleur en haarverzorging. Zo heb je afwisseling en dat maakt mijn werk zo leuk. Ik wilde altijd al iets met mijn handen doen en van kleins af aan vond ik het kappersvak al bijzonder. Het is een leerzaam beroep en de omgang met mensen is heel belangrijk. Het uitvoeren van de behandelingen en zien hoe tevreden klanten zijn met het eindresultaat, is waar ik het voor doe. Ik vind het fantastisch om mensen blij te maken met mooie haren.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.