Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Luna is contentmarketeer bij De Webjongens

De online zichtbaarheid van bedrijven en ondernemers vergroten, dat is waar Luna zich als contentmarketeer mee bezighoudt. Ze gaat voor klanten aan de slag met alles wat te maken heeft met content en in haar geval het schrijven van teksten.

Het is een beroep waarin ze haar liefde voor schrijven kwijt kan. Luna doet een studie in de richting van communicatie, ze is dus veel bezig met tekst. Dit is ook iets waar ze zich van jongs af aan al voor interesseert. Toen bleek dat ze schrijftalent heeft en schrijven ook erg leuk vindt, was de keuze voor een baan in contentmarketing snel gemaakt. “Ik ben verantwoordelijk voor, als je het mij vraagt, een van de belangrijkste onderdelen van online zichtbaarheid: de tekst! Ik schrijf webteksten. Hierbij pas ik mijn kennis van SEO (search engine optimization) toe, zodat de teksten niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook online vindbaar via zoekmachines. Daarnaast maak ik nieuwsbrieven en blogs. Het is een afwisselend beroep, je krijgt te maken met veel verschillende klanten, onderwerpen en opdrachten. Ik zie elke nieuwe tekst als een uitdaging om de stem en passie van de klant zo goed mogelijk te vertalen. Elke keer als ik een tekst aanlever en klanten laten weten dat ze blij zijn met het resultaat, maak ik een klein sprongetje van geluk. Er is veel te doen op het gebied van online zichtbaarheid en websites. Bijna iedereen wil tegenwoordig een website hebben. Het leuke aan het werken bij een webbureau is de dynamiek die het met zich meebrengt. Ik vind het zelf ontzettend tof om samen met een team te werken aan webprojecten. In de wereld van online-marketing werken vaak jonge mensen, met wie ik kan brainstormen over opdrachten. Daardoor blijf ik mijzelf constant ontwikkelen en leer ik snel.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: HBO - WO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.