Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Maarten is hovenier bij Hoveniersbedrijf Greens & Garden

Hoveniers zijn als vakmensen specialist in het aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groenvoorzieningen.

Maarten is hovenier en doet als vakman verschillende werkzaamheden, zoals het aanleggen en onderhouden van tuinen voor particulieren, bedrijven en gemeentes. “Dit is echt mijn droombaan! Het is erg divers, je moet oplossingsgericht zijn en veel creativiteit gebruiken. Je bent ook altijd buiten in de weer. Dat is lekker want ik ben echt een buitenmens. Het leukste aan mijn werk vind ik als we een tuin compleet mogen renoveren. We halen dan de hele tuin leeg en bouwen ‘m stap voor stap weer op. Het tofste dat ik heb meegemaakt is in 2018 de finale halen van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, samen met mijn klasgenoot en collega Erik. We moesten in een recordtempo een tuin aanleggen en kregen daarbij te maken met de verschillende kanten van het hoveniersvak: van het uitzetten van maten en peilen tot het aanleggen van de beplanting. Een supergave ervaring.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.