Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Mees is monteur mechatronica bij A.Hagoort besturingstechniek

Als monteur mechatronica werk je in een sector waar drie vakgebieden bij elkaar komen: metaal, elektrotechniek en besturingstechniek.

Zo ben je bezig met het lassen van frames, het samenstellen, afstellen en installeren van de machine, maar ook het bouwen en bedraden van besturingspanelen. Mees koos heel bewust voor dit beroep. “Als je op het voortgezet onderwijs zit moet je meteen een keuze maken in welke sector je wil werken. Ik zocht iets wat ik leuk vond, maar ook breed is. Daar past mechatronica goed bij. Vroeger was ik al met fijne elektronica bezig en ik ben er ook achter gekomen dat ik het bouwen van machines leuk vind. Daarnaast is er veel variatie in het werk, kom ik op verschillende locaties en blijf ik nieuwe dingen leren. Zoals het moment dat ik voor het eerst alleen op klus mocht. Dat was spannend, maar toen ik de klus had geklaard was dat een enorme opluchting en leuk om in werking te zien.” 

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.