Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Melissa is verzorgende IG bij Omring

Als verzorgende IG begeleid je bewoners tijdens de zorg, ondersteunt ze tijdens het eten en geef je ze medicatie. Melissa doet dit via een BBL-traject, dat is werken en leren tegelijk.

“Ik ga een dag per week naar school en werk 24 uur. Zo doe ik veel  werkervaring op. Tijdens de opleiding leer ik veel verschillende dingen. Bijvoorbeeld verpleegtechnische vaardigheden zoals sondevoeding geven, zwachtelen, zuurstof toedienen en katheterzorg. Ook leer ik de verschillende ziektebeelden en aandoeningen herkennen die bij ouderen voorkomen. Verzorgende IG is een dankbaar beroep, je doet echt iets voor anderen. Een gesprek voeren, luisteren naar de verhalen van vroeger, en je doet van alles om bewoners te laten lachen. Dat geeft mij een goed gevoel. Maar wees wel bewust dat het niet altijd rooskleurig is; er zijn ook noodsituaties. Mijn moeder en mijn oudste zus werken ook in de zorg. Ik ben ermee opgegroeid. Door hun verhalen ben ik enthousiast geworden. Werken in de zorg vind ik het leukste dat er is!”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO - HBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.