Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

'Met jouw talent kun je mensen écht helpen'

‘‘Niet zo heel lang geleden werd ik benaderd door Polaris Veritas, bij mij om de hoek in De Cocksdorp’, vertelt Niels Burgman, fietsenmaker bij Van der Linde op Texel. ‘Vanuit de gemeente Texel en OSG De Hogeberg wilde het organisatieadviesbureau een onderwijsproject voor vmbo-leerlingen starten met een ‘hybride docent’. Als praktijkspecialist kreeg ik het verzoek samen met een docent een leergang fietsenmaker te verzorgen voor vmbo-basis en -kaderleerlingen. Nu geef ik twee dagen per week les aan twee klassen.’

‘In twaalf weken leren zij wat een fietsenmaker doet. Ze leren sleutelvaardigheden en technisch denken. Dat is van toepassing op bijna iedere technische vervolgopleiding. Ook wanneer zij geen fietsenmaker willen worden. Zo heb ik zelf na een opleiding metaaltechniek en fietstechniek de opleiding werktuigbouwkunde afgerond. Ik was toen al aan het werk als fietsenmaker, maar vond het eigenlijk gewoon leuk om te blijven leren.

Fietsen schenken aan arme gezinnen

Met de leerlingen starten we binnenkort een nieuw project waar ik als echte Texelaar heel blij van word. We gaan oude achtergelaten fietsen op Texel ophalen en opknappen. Die fietsen schenken we vervolgens aan arme gezinnen. Twee vliegen in één klap: wij hebben opleidingsfietsen en we doen iets terug voor de samenleving. Met jouw talent kun je mensen écht helpen.

Door de opkomst van de elektrische fiets werken we steeds meer met moderne techniek. Een voorbeeld daarvan is dat fietsen een kunststof v-snaar hebben in plaats van een ketting. Het schakelsysteem wat daaraan gekoppeld zit, is een knap staaltje techniek. Van dit soort ontwikkelingen moet en wil ik op de hoogte blijven. Wij hebben inmiddels vier winkels op het eiland en per jaar verhuren wij duizenden fietsen. De komende jaren is hier voor mij en mijn leerlingen volop werk, dat staat wel vast.’    

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.